Следва

Dare U: Life in plastic?

DIY: Двуцветният макиаж на устните на Helmut Lang

В хоризонтална вариация...

Face преди 6 години

... е нещо, което обезателно ще осиновим сред грим прийомите си тази есен. Над лицата на моделите в пролетно-лятната колекция на Helmut Lang работи екипът визажисти на M.A.C, оглавяван от Инга Грогнард. Основният акцент е един, но пък великолепен - устните са нарисувани в хоризонтално омбре.

Тъй като червеното червило, особено с лек неонов подтон, подчертава всяко несъвършенство, е супер важно кожата да се подготви щателно предварително, като се проработят всички зачервявания и възможни сенки. Цветът на лицето следва да е идеално равен, а тонът — матов.




За устните е използвано течно матово червило в два оттенъка - червено feels so grand и бордо carnivorous. Предварително очертаваме контура с молив в тона на светлото червило. После нанасяме по цялата повърхност на устните червения цвят. По-нататък с помощта на гъба се прави градирането, като движението е от външните краища на устните към центъра, при стриктно спазване на контура. Миглите и веждите оставяме неукрасени, достатъчно е само да ги минем с лек пласт прозрачен гел.



Много ни харесва, в хармония е с всичко наоколо... А вие, ще опитате ли?

More Face