Следва

Beaujolais Nouveau est arrivé или Божоле Нуво пристигна!

Всички под ножа 2017: Поверително с доцент Василев/ВМА

What if...

Health преди 6 години

Табутата и клишетата спрямо външния вид са нещо, което е редно да отлежава в миналото. Жени сме и е наш дълг да си помагаме една друга с каквото можем. Трябва да признаем, че почти всяка от нас е обмисляла поне веднъж да прибегне до пластичната хирургия, да легне под ножа в името на красотата. Голяма част от нас вече и са го преживявали. Колкото и да ни се иска обаче, страхът от подобна процедура винаги ще е фактор, който ни дели от желаната промяна... Затова решихме да си помогнем взаимно да прескочим трапа като влезем в табуто и споделим информация, получена директно от кухнята.
Надникваме зад кулисите и задаваме вечните въпроси на най-точния човек!

Говорим с един от най-симпатичните родни специалисти в областта - доцент д-р Владимир Василев, Началник на отделението по пластична хирургия във ВМА. В един неочаквано бърз час с този страхотен мъж разбираме каквото искаме да знаем за най-разпространените пластични операции, за това кое, как, кога и защо. Все въпроси, които касаят всички ни, но които имат нужда от точния отговор...


V.S: За какво идваме при вас, доцент Василев, когато опре "намерението" до кокала, да се изразим образно?
B:
Цялата гама на пластичната хирургия, реконструктивна хирургия, специфична хирургия на кожни тумори, реконструктивна хурургия на женска и мъжка гърда и почти цялата гама на естетичната хирургия. Това практикувам от 26 години.

V.S: Идеята за това интервю в Редакцията тръгна от небрежен разгвор, в който стана ясно, че всички бихме си коригирали носа? Сякаш всички хора имаме проблем с нещо, най-често носа, по себе си. Защо и как така сме скроени?
B:
Носът е частта, която е най-видима. Всяка промяна в лицето води и до промяна в разпознаевамостта. Понякога е за хубаво, понякога за лошо. Въпреки че самото желание за операция тръгва от някакъв комплекс, възжможно е резултатът след операцията също да доведе до такъв. Има една общоприета визия за това кое е хубаво и красиво в носа и кое за вас е най-добре. Преди операцията пациентът се снима, прави се компютърна анимация, но въпреки това има шанс да не се хареса крайният резултат. Всичко е много деликатно и относително. А всяка операция води до вътрешни белези, които са много трудни за реоперация. Процедурата сама по себе си е сложна и трябва да сте напълно мотивирани и сигурни в решението си. Трябва да има абсолютно доверие между вас и хирурга.

V.S: Как протича възстановяването? Казват, че постоперативният период е ужасен?
B:
Носи се плака на носа /гипс/, която държи разместените стуктури, така че да зарастнат. От вас зависи много да се пазите, защото всяко докосване може да доведе до разместване през първата седмица. Поддържа се и хигиена в носа със специални гелове.

V.S: Колко време трае възстановяването?
B:
Индивидуално е. В някои случаи има синини и оток до 20 дни след процедурата, Крайният резултат се вижда след 2 месеца.

V.S: Напоследък се говори и за корекции на носа чрез филъри?
B:
Почти всички филъри са временни. Перманентни филъри рядко се използват и водят до проблеми в повечето случаи. От временните филъри има и такива, които издържат до 4 години. Тези за нос помагат за коригиране на малки дефекти - повдигане или оправяне на малка гърбица. Всеки филър си има своето място и трябва да бъде поставен от специалист, за да не се стига до гротески.

V.S: Операцията на гърди все още ли е най-разпространената интервенция?
B:
Според последната сводка на американската асоциация, да. Става въпрос за операция обаче, не за филъри, защото филърите се водят дерматоестетика. Има увеличаване със специфични филъри, но са за по-малки обеми и на този етап са противоречиви. Най-добрият вариант са импланти, всичко друго води до усложнения. Преди години имаше бум на хидрогел, което доведе до огромни усложения. По-евтин е и се поставя безоперационно, но с времето се образуват буци и т.н. Вече не се използва, но все още има пациенти, които идват при нас за отстраняване. Работи се и върху идея за увеличаване на бюста с преработване на мастна тъкан, но още не е готова.

V.S: Има ли специална подготовка преди тази конкретна процедура?
В:
Като при всяка стандартна операция. След нея се носят спциални бандажи за 24 часа, за да се предотврати кървене.

V.S: Болка?
B:
Болка има в първите 24 часа, главно от стегнатите бандажи. Когато имплантите се поставят подмускулно тя е по-силна, защото мускулът се срязва и не се зашива.

V.S: От какво зависи къде да бъде поставен имплантът?
В:
От дебелината на кожата и размера на имплатна. Поставя се подмускулно, когато няма мастна тъкан или е много тънка кожата. Има друг метод, с който работим - около мускула има обвивка, която се казва фасция. Повдига се със специална техника и протезата се поставя под нея. По този начин мускулът не се засяга.

V.S: Бременностa фактор ли е?
B:
Няма никакъв проблем и не е фактор.

В слънчево-снежния понеделник спираме с интервюто дотук, за да си оставим време за размисъл. Очаквайте утре продължението... >>>

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.