Следва

Outfit - Агнес

Face to Face - Емил Спахийски

Тази седмица в нашата редовна рубрика Face to Face - главният редактор на мъжкото списание FHM...

Interviews преди 16 години
Тази седмица в нашата редовна рубрика Face to Face - главният редактор на мъжкото списание FHM Емил Спахийски.

Познат на широката публика със своя небрежно-елегантен стил, зашитаващ спорни тези нестандартен автор. За себе си Спахийски казва, че цял живот се люшка между политиката и женските извивки.

<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> VS: Как се чувствате като главен редактор на еротично списание?<@SITE_URLstrong>

ЕС:<@SITE_URLstrong> То не е еротично, това е интелигентно списание за българска литература и дизайн, но тъй като в България няма кой знае колко качествена литература, запълваме изданието с красиви и щастливи голи жени. Гарнираме всичко това с чудесни шеговити текстове и хоп – ето го FHM.

VS: Промени ли се отношението на жените към вас? Получавали ли сте неприлични предложения?<@SITE_URLstrong>

ЕС:<@SITE_URLstrong> Неприлични предложения... Мдаа... Наскоро ми предложиха да оглавя една ферма за перлички... и имаше една много хубава жена... с мустаци – дълго ме гони преди да ми направи предложение, на което не мога да устоя. Чак тогава прибра ножа. Иначе гледам да не смесвам работата с удоволствието, защото после си патя. Например, ако се отдавам на повечето моделки, които харесвам, ей богу, ще ме изгонят служебно, защото дори няма да ме намерят да ми връчат предупреждението.

VS: Как върви конкурсът "100-те най-секси жени на България"? Ще влезе ли тази година българка в престижния световен конкурс?
<@SITE_URLstrong>
ЕС:<@SITE_URLstrong> Надяваме се да влезем в световната класация. А иначе самият конкурс върви добре, при това повече от очакваното. Получихме около 120 хиляди гласа - по интернет, sms-и и писма. Този конкурс се ораганизира за първи път у нас, без да е ясно колко е популярен той по света и това е доста добър успех за нас. Само да обясня метода – в България всички, които пожелаят, гласуват, за да определят коя е най-секси жена на света, но това е българският поглед. Има и световна класация, към която се преливат гласовете. Основният извод от състезанието е, че българите харесват жените си. Сред първите двайсет има едва няколко чужденки, при това истински секссимволи - Джесика Алба (която стана победител в световния конкурс), Анджелина Джоли и Ева Лонгория. Освен това българите харесват много поп-фолк звездите. В първата десятка са основно поп-фолк звезди, тук-там моделка. От поп музиката чак след двайсетицата се появява някоя красавица. И това е. 120 хиляди гласа... с толкова гласове влиза един депутат в парламента.

VS: Което означава, че чалгата е доста секси музика?<@SITE_URLstrong>

ЕС:<@SITE_URLstrong> Да, много секси, също като латиното и гръцката музика. Певиците там се поддържат, инвестират в себе си и могат да пеят.

VS: Вие за кого гласувахте? Коя е вашата фаворитка?
<@SITE_URLstrong>
ЕС:<@SITE_URLstrong> Моята е Кийра Найтли, от чужденките. За българките не искам да гласувам, защото всички ги харесвам и очаквам деликатни неприлични предложения.

VS: Коя жена за вас е истински секси - секси облекло, секси глас или секси ум?<@SITE_URLstrong>

ЕС:<@SITE_URLstrong> Секси ум и секси поведение. Защото може да не е толкова красива и атрактивна жена, но да ти запали въображението само с думи.

VS: Естествени или изкуствени гърди?
<@SITE_URLstrong>
ЕС:<@SITE_URLstrong> Естествени, естествено! Ние в нашето списание дълбоко се възхищаваме на силиконовата долина, но сме натуралисти – в смисъл харесваме естественото. За да дам пример – Кийли Хейзъл, Биляна Петринска. Освен това, както казах, ако една жена има секси ум, тя може да ти изпие виталните сили, дори гърдите й да са увиснали до пъпа. Всяка жена има право да прави с тялото си каквото желае. Аз съм много против силиконовите устни, защото рискът една сутрин да ги намериш на скулите не е за пренебрегване. Има и друг проблем с изкуствените гърди: ако някой път се събудиш пиян и пипнеш изкуствени гърди, може да объркаш името на девойките, ако са били при един и същи естетичен хирург.

VS: Какво бихте направили за една жена и какво не бихте направили?<@SITE_URLstrong>

ЕС:<@SITE_URLstrong> Бих се напил за нея. И… бих се напил от щастие за нея, също така. Това емоционално. Духовно – бих се посветил на нея. Материално – не знам. Проблемът на материалните придобивки се състои в това, че ако купиш диамант един карат, следващия път тя ще очаква диамант три карата и в един момент ставаш работохолик, за да изкараш пари за диаманти, не й обръщаш внимание, тя си намира друг... и пак започваш от първия карат. А какво не бих направил? Би ми се искало да не променям, в смисъла на прилепвам към нея – това е пагубно.

VS: Случвало ли се е ревниви мъже да идват в редакцията на списанието, недоволни от фотосесията на своите половинки?<@SITE_URLstrong>

ЕС:<@SITE_URLstrong> За сега не, застраховани сме за всеки случай, предимно техниката в офиса, в случай че ако дойдат да няма щети. Иначе, ако падне един от нас (просрелян от ревнивец), друг ще дойде, ще ни смени. И толкоз. Какво занчи тук някаква си личност, пред вярата в FHM.

VS: Блондинка или брюнетка?<@SITE_URLstrong>

ЕС:<@SITE_URLstrong> И двете. В тройка. Когато човек има брюнетка си мечтае за блондинка и обратното. Общо взето - вечната жажда на мъжа да покорява нови територии.

VS: Кои са критериите, по които избирате жена за корицата на FHM? Личният Ви вкус от значение ли е?<@SITE_URLstrong>

ЕС:<@SITE_URLstrong> Сега сериозно.
FHM има политика какъв типаж да бъдат жените. Особено първата година жените трябва наистина да са известни. Да не са старлетки, т. е. бъдещи звезди, да са приемани широко от публиката. Когато правим тираж от 30 хиляди и имаме аудитория от 120-150 хиляди души, трябва да е жена, която се харесва на повечето от тези хора. След това трябва да е много секси и да е склонна да се снима секси, да покаже сексапил, да запали въображението на хората. Разпитваме десет души  "Познавате ли тази жена?", ако осем от тях кажат „да”, значи има потенциал - така проверяваме популярността на тези жени. Аз лично не слушам поп-фолк музика, напоследък обаче се заслушвам. В Благоевград бях в една чалготека, където традиционното пиене е ракия с енергийна напитка. Малко бях втрещен. Мисля да стана кръстник на това питие – наричам го "парцуца он дъ бийч". Поуката от това посещение обаче е, че ние тук малко познаваме родината си, затворени в карето на идеалния център.

VS: Коя е най-продаваната корица на FHM в България до сега?<@SITE_URLstrong>

ЕС:<@SITE_URLstrong> Корицата с Десислава, естествено. Но мисля, че в скоро време ще извадим още по-силна.

More from View Sofia

More Interviews