Следва

Пластичната операция: Потенциален кандидат да легнеш под ножа ли си?

Южна Корея – Меката на пластичната хирургия. Защо?

Life in plastic, it's fantastic!

Beauty News преди 6 години

Сеул, познат освен като столицата на Южна Корея и сцена за най-стилните корейци, е също така и Меката на пластичните операции. Само в един от най-лъскавите квартали на Сеул, а именно прословутият Гангнам, по непотвърдени данни съществуват над 500 козметични салона.

От какво е породена тази концентрация на козметични студия? Главно от факта, че в Южна Корея е регистриран най-висок брой извършени пластични намеси на глава от населението с цели 980 000 операции през 2014г. За да имаме база за сравнение, взимаме проучванията, направени в САЩ и в Южна Корея: в САЩ броят на операциите на 1 000 души от населението е 13, а в Южна Корея броят е с цели 7 по-висок.

Запознаваме ви с подробното проучване на Business Insider за един от най-добрите южнокорейски центрове за пластична хирургия - JK Plastic Surgery и какви са най-предпочитаните процедури сред любителите на пластиката.

JK се намира в елитния квартал Гангнам, Сеул.

Студиото се посещава от поне 10 000 пациента годишно.

Половината от тях са интернационални. 

Главният хирург в JK Plastic Surgery Center и съосновател на центъра, д-р Сеок Чой разказва за някои от най-популярните процедури в Корея и разказва защо пластичната хирургия е such a big deal там.

"Операциите на клепачите разбираемо са най-търсените", казва хирургът. Отличителен белег за корейците са техните притворени очи - това идва от различната форма на клепачите им. В разбиранията на повечето от тях големите очи (каквито имаме ние, европейците) са признак за красота затова и се опитват да направят и своите такива. 

"Дамите искат да имат изразителен поглед и смятат, че добиват такъв след операция на клепачите." Тази интервенция е широко предпочитана и заради сравнително ниската си цена и по-краткия период на възстановяване.

Според Чой лицевите операции са били по-предпочитани в миналото отколкото сега. В днешно време корейците се подлагат и на така наречното body контуриране.

Набиращи популярност са и операциите за уголемяванена бюста, в които пък българките имат най-голям опит.

Не по-малко популярни са и анти-ейджинг процедурите като фейслифт и липосукция.

Сред корейското общество съществува доста силна конкуренция, която поражда стремежа към перфектна визия.

Половината от южнокорейското население живее в Сеул, правейки го шестия по населеност град в света. Гъстата населеност обяснява нуждата всеки един от жителите да иска да изпъкне сред огромната тълпа.

Широко разпространено е твърдението, че добре изглеждащите хора, имат по-голямо предимство в търсенето на работа - още една причина за усиления стремеж към съвършена визия.

Не се заблуждавайте, че говорим единствено за женската част от населението - д-р Чой твърди, че 15% до 20% от пациентите на клиниката са мъже.

Според опитния лекар бъдещето на пластичната хирургия зависи от две неща:

На първо място стволовите клетки, които биха били от голяма полза за кожни лечения.

На второ място, но не и по-важност, хирургът поставя развитието на иновативни техники, които носят минимално увреждане на кожата. За пример дава лазерната епилация, която както знаем, изисква кратко време за възстановяване в сравнение с други подобни процедури.

Личната прогноза за развитието на пластичната хирургия на д-р Чой е, че тази ниша никога няма да бъде толкова развита в САЩ, колкото е в Корея. Аргуменира се с факта, че Съединените щати побират огромна палитра от различни раси и етноси, което не предпоставя чак такава конкуренция между жителите, за ди изгелждат различни един от друг.

Колкото и интересно да ни е да разберем какви подбуди пращат корейците към операционната маса, с този материал далеч не приключване обширната тема за пластичната хирургия. All about Life in plastic откриваме тук. Всички под ножа с доцент Василев от ВМА тук и тук и най-добре тунингованите българки тук.

Тепърва предстоят още любопитни материали по темата... stay tuned for more!

More Beauty News