Следва

Свирят "Физика на тъгата" в Ню Орлиънс

На 55 години почина голямата звезда на съвременната опера Дмитри Хворостовски

Farewell...

Music преди 6 години

В Лондон, където живее от 1994-та, на 55-годишна възраст от рак тази сутрин е починал големият руски оперен певец, депутат от Руската Дума - Дмитри Хворостовски.

РИА Новости се базира на информация от друга голяма звезда на Русия - Йосиф Кобзон, както и от колеги на певеца, които са били с него в момента на смъртта, точно 3.36 часа лондонско време.

През юни 2015 година изключителният баритон Хворостовски бе диагностициран с рак на мозъка. Тогава певецът отмени за два месеца всичките си ангажименти и се подложи на курсове по химиотерапия в един от водещите онкологични центрове на Острова.

Хворостовски, роден на 16 октомври 1962 година в Красноярск, бе един от най-известните оперни певци в света. Титуляр на сцените на Метрополитън Опера, Ню Йорк, лондонската Ковънт Гардън, миланската Ла Скала, Виенската и Берлинската държавни опери, Маринския театър в Санкт Петербург и други престижни оперни сцени. Изключително харизматичен, обаятелен, елегантен мъж и артист с умопомрачителни сценични и човешки качества.

Хворостовски има над 40 диска с класическа музика и огромен репертоар.

Редакцията ни имаше честта да го познава... Съболезнования на семейството!

ПОЧИВАЙ В МИР, ДИМА!


 

 

More Music

Световнопризнатият маестро Кристоф Ешенбах се завръща в София

Music преди 1 месец

Световнопризнатият диригент Кристоф Ешенбах вече репетира със Софийската филахрмония за концерта си на 26 октомври. В програмата маестрото е включил Увертюрата „Егмонт" и Симфония №7 от Бетовен и Концерта за виолончело от Шуман. Солист на вечерта е Клаудио Бохоркес

Световноизвестната цигуларка Мидори свири за София

Music преди 3 месеца

В деня на София Столична община и Софийската филхармония ви канят на концерт с участието на забележителната цигуларка Мидори, темпераментната акордеонистка Вероника Тодорова и стилното сопрано Елена Механджийска под палката на едно от горещите имена на българския диригентски подиум Вилиана Вълчева