Следва

Statistics: Най-популярната пластична интервенция е...

Пластичната операция: Потенциален кандидат да легнеш под ножа ли си?

Пластичните интервенции и какво е необходимо...

Beauty News преди 6 години

...за да се класифицираме като добри кандидати за тях? Това е въпрос, който често бива пренебрегван в обсъждането на подобни евентуални операции, докато не настъпи реалната консултация с хирург. За да не бъдем неподготвени обаче и открито да знаем дали очакванията ни могат да бъдат оправдани, обобщаваме всичко основно в следващите редове.

Общо погледнато, ако сме здрави, имаме реалистични очаквания за резултатите и сме подготвени за рисковете, свързани с интервенцията, би могло да се каже, че сме подходящи кандидати за подобна стъпка. Но, ако налице са сериозни здравословни проблеми като диабет, високо кръвно налягане, проблеми със сърцето или депресия, идеята следва да бъде преосмислена. Наднорменото тегло, прекаленото пушене или консумиране на алкохол, също биха могли да бъдат негативни индикации...

Често срещана практика е хирургът да наложи някои промени в начина на живот на пациента непосредствено преди и след операцията. Понякога това се изразява в спиране на цигарите за две до четири седмици преди и след хирургическата намеса, като целта на това действие е тялото да може да се възстанови адекватно от претърпените промени.

Степента на физическо натоварване, което претърпяваме ежедневно, както и всички лекарства, добавки и витамини, които приемаме, макар и такива без предписана рецепта, следва да бъдат сериозно обсъдени с лекаря.

Как да вземем решение да се подложим на пластична операция?


 

Характеристиките на кожата трябва да бъдат основен фактор при взимането на това решение. Важен детайл, именно защото повечето техники за подобряване структурата на кожата например работят оптимално върху хора със светла кожа и руса коса. При ринопластиката пък(операция на носа) деликатната кожа в тази област се отразява благотворно върху крайния резултат.

Тези, но и още много други любопитни фактори за стандартните интервенции, групираме и разглеждаме в детайли така:

Увеличаване на устни
Добри кандидати сме, ако сме млади и желаем да увеличим обема на устните си, или пък ако с напредването на възрастта те са изгубили част от плътността си. Част от често срещаните лекарства за акне обаче са противопоказани, както и още наличието на каквито и да е алергии, херпес, диабет и автоимунните заболявания като лупус и артрит. Отбелязваме и риска и алергични реакции при имплантирането на материала в тъканите (когато става въпрос за импланти, а не за инжектиране на хиалуронова киселина).
 

Увеличаване на скули
Желанието за естетическо подобряване на контура на лицето бива удовлетворено чрез поставянето на подобни импланти, те са добро решение и при преждевременното свличане на кожата в тази област. Червен флаг, ако обаче става въпрос за прекомерно увисване на кожата, в такъв случай се препоръчва фейслифт. Съществува също така риск от инфекция, отхвърляне от тялото, както и евентуално разместване позицията на импланта, което води до допълнителна операция.

Увеличаване на брадичка
Това е добър вариант, ако пропорциите на лицето не са съразмерни и липсва баланс между брадичката и носа. Ако обаче проблемът идва от аномалия със захапката, тази интервенция не е подходяща. А рискът, свързан с инфекция, отхвърляне от тялото и разместване на позицията, съществува и тук.

 

Блефаропластика/корекция на клепачи
Торбички под очите, свличане на кожата в тази област, както и подпухване са все предпоставки за тази корекция. Преосмисляме идеята, ако имаме тъмни кръгове, фини линии, както и "пачи крак". Запознаваме се и с риска от ослепяване(макар и това да е изключителна рядкост), сухота в очите, както и видими белези.

Ринопластика
Всеки, който има естетически проблем с вида на носа си може да се подложи на ринопластика. Наличието на много плътна кожа в областта, незавършено физическо развитие или практикуването на контактен спорт са предупредителни знаци, на които трябва да обърнем внимание. Допълнителна втора операция пък се налага в 20% от случаите за постигане на оптимални резултати.
 

Фейслифт/лифтинг на шия
Добри кандидати сме, ако кожата на лицето и шията ни е значително увиснала, с дълбоки бръчки или при наличието на двойна брадичка. Това обаче се променя, ако кожата е загубила прекалено голяма част от еластичността си, или пък сме с доста наднормено тегло. Подлагането на подобна интервенция не спира остаряването в дългосрочен план, но и също така увеличава риска от частична парализа на лицевите мускули, както и смяна в линията на косата.

More Beauty News