Следва

Vichy: Vинаги тук, Vинаги до нас!

Statistics: Най-популярната пластична интервенция е...

Цифрите говорят...

Beauty News преди 6 години

В духа на тазседмичната обширна тема - пластичната хирургия и всичко около нея, което ни вълнува, продължаваме с още един любопитен детайл, а именно пластиката в цифри. Макар и изложената в статията статистика да се отнася изцяло за САЩ, смятаме цифрите за показателни и до голяма степен за случващото в Европа.

Американската асоциация на пластичните хирурзи обяви наскоро своя списък с пластични интервенции за изминалата година, разкривайки кои са най-популярните процедури. Пластичните интервенции наброяват почти 1.8 милиона, а значително по-дребните естетически корекции надвишават 15.5 милиона, като петте най-желани сред тях са:

1. Увеличаване на бюст - 290 467 пъти
2. Липосукция - 235 237 пъти
3. Ринопластика - 223 018 пъти
4. Блефаропластика/корекция на клепачи - 209 020 пъти
5. Фейслифт - 131 106 пъти


Докато петте най-популярни естетически корекции са:
1. Лазерно обезкосмяване - 1.1 милиона пъти
2. Химически пилинг - 1.36 милиона пъти
3. Поставяне на хиалуронови филъри - 2.6 милиона пъти
4. Инжектиране на ботокс - 7 милиона пъти
5. Микродермабразио - 775 000 пъти



Още една любопитна подробност е, че за 2016-та и настоящата 2017-та лабиопластиката (корекция на големи и малки срамни устни) нараства като интервенция с цели 39% в сравнение с изминали години. Още една доста специфична хирургична намеса се радва на популяризация за същия период на време, а именно методът Buttock Augmentation, чрез който се увеличава размерът на задните части чрез поставянето на мазнина, взета от друга част от тялото. Нарастването на този вид процедура е с цели 26%...

Промени в статистиката и по-интелигентните решения
В откъс от интервю в една от големите западни медии с д-р Стафорд Броумънд (член на американската асоциация на пластичните хирурзи), специалисти коментират новата статистика в пластичните операции и задържаното високо ниво на брой извършени операции за увеличаване на бюст. Това продължава да е една от най-желаните интервенции, но все пак се наблюдава промяна в желанията на пациентите, изразяваща се в значителен спад в размера на имплантите, особено в сравнение с преди десет години, което и открито казано води до много по-добри естетически резултати. Д-р Броумънд отбелязва още, че размерът на извършените пластични и козметични интервенции се увеличава значително с всяка изминала година, но хората започват да подхождат все по-разумно към тях. Като допълнителен пример за това твърдение идва и фактът, че през 80-те и 90-те години на миналия век фейслифтинг е била най-често извършваната процедура за подмладяване. Но сега пациентите започват да взимат необходимите мерки срещу стареенето на кожата значително по-рано, избирайки като първа и задължителна спирка поставянето на ботокс, а след това при необходимост допълват загубения обем в контура на лицето с редовно, но умерено инжектиране на хиалуронови филъри.

Д-р Дебра Джонсън, президент на американската асоциация на пластичните хирурзи, дава съвет на всички, обмислящи подобна операция: "Пластичната хирургия е една от малкото ниши, в която много специалисти, които всъщност не са хирурзи, могат да възпроизведат забележителни резултати. Винаги съветваме пациентите си да направят своето проучване и за избраната процедура, и за лекаря, на който възнамеряват да се доверят,"...

More Beauty News