Следва

Кой спечели серия за къдрици от L'Oréal Professionnel

Стефан Данаилов: Един мъж на 75!

„Киното ме направи популярен и стана може би най-хубавата част от живота ми. Показа ме на публиката още преди да реша, че ще ставам артист.“ - Стефан Данаилов.

Celebrities преди 6 години

Той е Стрелец. Декември му принадлежи. Сцената също... както и хиляди женски сърца. Той е...

Стефан Данаилов, най-популярният и обичан актьор в България – с над 150 роли в киното, театъра и телевизията, празнува своя 75-и рожден ден през декември.

В негова чест ще се проведат няколко събития благодарение на партньорството между Книгомания и Столична община, Народен театър „Иван Вазов“, Българска национална филмотека, кино „Одеон“, Арто+, ShortCut.

1–14 декември 2017 г.
Изложба „Непознатите портрети на Стефан Данаилов“ Официално откриване: 1 декември (петък) 2017 г., 13,00 ч.

Изложбата на открито се провежда в градинката пред Народен театър „Иван Вазов“ със съдействието на Столична община и Българска национална филмотека. Ще бъдат представени 32 пана, които ще припомнят участието на Стефан Данаилов в някои от най-емблематичните филми на българското кино като „Следите остават“, „Инспекторът и нощта“, „Морето“, „Понеделник сутрин“, „Князът“, „Черните ангели“, „Топло“, „Иван Кондарев“, „Юлия Вревска”, „Търновската царица“, „Дами канят“, сериалите „На всеки километър“, „Фамилията“. Снимките в изложбата са селекция на Георги Тошев. Някои от тях са от илюстративния материал към автобиографичната книга „Романът на моя живот“, на която той е съавтор със Стефан Данаилов. Голяма част от снимките са кадри от филмовите ленти и се публикуват за първи път – предоставени са от личния архив на актьора и от Българска национална филмотека.

4 декември (понеделник) 2017 г., 18,30 ч., кино „Одеон“
Предпремиера на документалния филм за Стефан Данаилов „Монолог“ със сценаристи Георги Тошев и Ема Константинова.

Филмът представя днешния ден на известния актьор и припомня някои от най-известните му роли в киното. Във филма са включени кадри и фотографии от личния архив на Стефан Данаилов и фонда на БНФ. Сред тях отново има ценни документални кадри, които са заснети през 60-те и 70-те години по време на снимките на „На всеки километър“, „Иван Кондарев“ и други филми, превърнали се в класика. Филмът е реализиран със съдействието Арто+, ShortCut и БНФ. В края на представянето ще бъдат изложени от издателство Книгомания първите 100 екземпляра от автобиографичната книга „Романът на моя живот“.

месец Декември 2017 г., кино „Одеон“
„10-те златни филма на Стефан Данаилов“
През целия месец декември в кино „Одеон“ ще тече ретроспектива от филми, избрани от самия Стефан Данаилов. Сред тях са първите му участия в „Следите остават“ и „Инспекторът и нощта“, ще бъдат излъчени и хитове като „Дами канят“ и пълната версия на екранизацията на „Иван Кондарев“.
Входът е свободен.

9 декември (събота) 2017 г., 19,30 ч., Народен театър „Иван Вазов“
Официално представяне на автобиографичната книга на Стефан Данаилов „Романът на моя живот“ със съавтор Георги Тошев.

На събитието се очаква да присъстват много от екранните и сценични партньори на актьора, както и студенти от всичките му випуски в НАТФИЗ. Програмата е изненада и за самия професор Данаилов. Режисьор е племенницата му Росица Обрешкова, а сценограф – Елена Иванова. На същата дата, 9 декември, bTV ще излъчи премиерно документалния филм на Георги Тошев „Различният“, посветен на големия актьор, в поредицата „НепознатиТЕ“.

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 21 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 18 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.