Следва

Последни билети за 2CELLOS!

Галерия ONE NIGHT STAND представя RAVE

Изложба на Адриан Пачи, Рехина Хосе Галиндо, Диего Пероне, Изабела и Тициана Перс.

Events преди 6 години

Галерия One Night Stand представя няколко световно утвърдени художници, обединени от общата тема за моралното възприемане на природата и изразяването на съпричастност и отговорност към животните. Сред произведенията са пърформансът на Рехина Хосе Галиндо „Черната овца“ от 2014, в който художничката пресъздава смисъла на широко разпространения израз; „В кръга“, 2011- 2012 на Адриан Пачи; видеото „Walking“ на Диего Пероне от 2015, както и проектът на Изабела и Тициана Перс, който пресъздава в рисунки идеята за присъствието на спасените от тях животни в различни публични пространства в град София. Изложбата е вдъхновена от връзките между съвременното изкуство и различността, представена чрез животните.








Идеите да преосмислим себе си и нашия свят през морала към природата идва от биоцентризма и е в основата на дейността на резидентната програма Rave, създадена от Изабела и Тициана Перс. Двете сестри създават място в северна Италия, обитавано от животни, спасени от местната кланица. Същевременно Rave – East Village Artist Residency се превръща в притегателен център за емблематични имена от световната художествена сцена.


Откриване: 25 ноември , 2017 от 19:00 до 22.30 ч.
галерия ONE NIGHT STAND
Ул. Христо Белчев 25, София

 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.