Следва

Последни билети за 2CELLOS!

Галерия ONE NIGHT STAND представя RAVE

Изложба на Адриан Пачи, Рехина Хосе Галиндо, Диего Пероне, Изабела и Тициана Перс.

Events преди 6 години

Галерия One Night Stand представя няколко световно утвърдени художници, обединени от общата тема за моралното възприемане на природата и изразяването на съпричастност и отговорност към животните. Сред произведенията са пърформансът на Рехина Хосе Галиндо „Черната овца“ от 2014, в който художничката пресъздава смисъла на широко разпространения израз; „В кръга“, 2011- 2012 на Адриан Пачи; видеото „Walking“ на Диего Пероне от 2015, както и проектът на Изабела и Тициана Перс, който пресъздава в рисунки идеята за присъствието на спасените от тях животни в различни публични пространства в град София. Изложбата е вдъхновена от връзките между съвременното изкуство и различността, представена чрез животните.








Идеите да преосмислим себе си и нашия свят през морала към природата идва от биоцентризма и е в основата на дейността на резидентната програма Rave, създадена от Изабела и Тициана Перс. Двете сестри създават място в северна Италия, обитавано от животни, спасени от местната кланица. Същевременно Rave – East Village Artist Residency се превръща в притегателен център за емблематични имена от световната художествена сцена.


Откриване: 25 ноември , 2017 от 19:00 до 22.30 ч.
галерия ONE NIGHT STAND
Ул. Христо Белчев 25, София

 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?