Следва

WIN IT! Уникален като теб - SLOW ÂGE от Vichy!

7 „мъдри“ съвета на мама и баба, в които НЕ си струва да се вслушваме

Ние обичаме нашите майки и баби и ценим техните съвети. Но понякога те са такива, че човек не знае да плаче ли, да се смее ли...

All About Life преди 6 години

Предлагаме ви списък на безполезни съвети, които по-добре да не следвате.

Относно ръста
„В престижната гвардейска част за президентския караул взимат само младежи с ръст от 175 до 190 см. Изискванията на майка ми бяха още по-сурови – кандидати на ръст под 180 см изобщо не подлежаха на обсъждане. Винаги, когато се появяваше нов мой приятел, първият й въпрос неизменно беше относно неговия ръст.

Веднъж се позаинтересувах за тази нейна странност относно ръста. Мама нищо не можа да отговори освен: „Е, как защо, просто трябва да бъде висок!“. На кого трябва, защо трябва? Съгласно този принцип до трийсетата ми годишнина изобщо не забелязвах мъже, по-ниски от 180 см. А както се оказа, те са много на брой и доста привлекателни! Чудесно беше накрая да проумея това“ – спомня си Юлия (33 г.).

Относно уменията
„Майка ми беше убедена, че мъжът трябва да има „златни ръце“. Ако не може сам да направи ремонт на жилището, да включи пералнята, да скове етажерка за книги, той още не е готов да се ожени.

Аз, разбира се, знам, че в наше време е по-лесно да намериш мъж, който изкарва достатъчно, за да плати на специалисти, но как да убедиш мама? Веднъж към един мой приятел имах големи планове.

Пред майка ми преувеличавах достойнствата му и реших малко да послъжа: „Да видиш какъв ремонт направи той в банята!“

Всъщност там работиха майстори, но не беше задължително майка да знае това. След
известно време тя ни дойде на гости и видя направения ремонт. Поогледа, поцъка и заяви: „А защо фугите между плочки са толкова неравномерни? А и огледалото е поставено накриво…“. Очите на майка ми категорично издаваха присъдата: „Такъв зет не ни е нужен!“ – разказва Арина съкрушена (27 г.).



Относно завивките
„Веднъж майка ми дойде на гости и видя как оправям спалнята. След това, когато седнахме на чашка чай, тя внимателно започна да разпитва всичко ли е наред в отношенията с мъжа ми. Когато стана дума за „охладнелите интимни чувства“, стана ми притеснено и попитах каква е всъщност причината за тези въпроси.

Оказа се, че майка е забелязала, че спим с две завивки, а не с една, както е редно между любящи съпруг и съпруга. Прочете ми цяла лекция как мъжът и жената трябва да имат една сметка в банката и една завивка за двамата. А ако всеки влага парите си в лична сметка и спи под отделна завивка, това означава, че между двойката няма любов и съгласие.

Едва успях да убедя майка ми, че отделните завивки в никакъв случай не са пречка за „интимните ни чувства“ – споделя Екатерина (25 г.).

Относно професията
„Повечето майки желаят състоятелен мъж за дъщерите си. Моята майка имаше съвсем конкретни изисквания: или адвокат, или лекар. В нашето семейство вече трето поколение жени прави такъв избор. Аз живея в Италия и тези професии тук действително са уважавани и високо платени. Майка ми дори си имаше любима закана: когато се отнасях недостатъчно сериозно към уроците в училище, тя ме заплашваше: „Ако се учиш лошо, ще се омъжиш за музикант и ще се наложи да живееш като просяк под мостове“. В съзнанието й тези неща бяха по някакъв начин свързани.

Тези думи на майка ми всъщност донякъде се сбъднаха: в университета не залягах много над учението, не успях да си взема изпита за адвокат и се омъжих за джаз музикант. Разбира се, не живеем под мостове и този факт кара майка ми в известна степен да приеме действителността“ - разказва Сара (35 г.).



Относно брака
„Баба обичаше да повтаря: „Такава като теб никой няма да я вземе за жена“. Следваше обяснение как и защо, поради кои мои недостатъци за нищо на света и никога няма да се омъжа: разхвърлям вещите си, не желая да се науча да готвя, твърде високо говоря и се смея, навсякъде се забърквам с мнението си, нося джинси, мия пода с моп, а не с парцал, и още купища все незначителни неща.

Когато ме „взеха за съпруга“ – мен, неумеещата да готви, мързеливата, цвилещата като кон, баба беше удивена. Сега, когато ни идва на гости и вижда как мъжът ми приготвя лазаня, тя ококорва изумена очи: „Нима е възможно това?“ – казва Надежда (30 г.).

Относно подаръците
„Прабаба ми казвала на своите деца и внуци, и на момчетата, и на момичетата, че мъжът задължително трябва да подари на жена си златен пръстен. Колкото по-масивен и по-скъп, толкова по-добре. Тогава „отиваш в черквата“, вдигаш ръка да оправиш шамията на главата си, а на пръста ти проблясва този „богаташки“ пръстен. И веднага всички разбират, че мъжът ти те обича и уважава. А ако ръката ти е „гола“, или мъжът ти не е много добър, или не те обича достатъчно“ - споделя Елена (32 г.).

Относно молбите
„Моята майка обича да повтаря поговорката „Мъжът е главата, а жената – шията, накъдето поиска, натам ще я завърти“. За да се завърти главата в правилната посока, майка съветваше да се изчаква мъжът да бъде в настроение „някъде след третата-четвъртата чашка“ и тогава му споделяш молбата си. Ако става дума за пари, за нещо, свързано с много разходи, по-добре е да помолиш за това „пред свидетели“. В присъствието на приятели или роднини мъжът би се притеснил да се покаже като скъперник и ще направи всичко, което пожелаеш. Ако взема предвид, че майка ми има три кожуха и купища антикварни вещи, които баща ми не понася, манипулацията работи отлично. Майка ми трябва само да помисли: какво се прави в случаите, когато мъжът не пие?“ – смее се Светлана (27 г.).
 

More from View Sofia

И Симон Порт Жакмюс се омъжи - на тържеството Дуа Липа, Тина Кунаки, Амина Муади

Celebrities преди 1 година

В района на Bouches-du-Rhone в Шарлевал (Франция) на 27 август се състоя сватбата на Симон Порт Жакмюс и неговия любим Марко Маестри. Двойката официално сключи брак през юни миналата година, но устрои пищно тържество по повода едва сега.    

МИНАЛОТО: Хю Грант изневерява на Елизабет Хърли с проститутката Дивайн Браун, защото е в ЛОШО НАСТРОЕНИЕ

Celebrities преди 2 години

60-годишният актьор попада в заглавията, когато полицията го арестува на калъп със секс-труженичката Divine в кола, паркирана до булевард Sunset в Лос Анджелис

Макси крак, по прийома на Джулия Фокс, която отряза шлифера наполовина

Celebrities преди 1 година

Джулия Фокс не може просто да носи тренчкот: новата доминантна във висшата мода, както сама призна, коментирайки стила си в подкаста Call Her Daddy. Малко по-късно актрисата демонстрира нагледно какво има предвид.   

More All About Life