Следва

Editor's Choice: Какво бихме СИ пипнали

Три за щастие: Георги Петков за експериментите и тенденциите

3! Трима! Трима мъже с вълшебни ръце....

Hair преди 6 години

Миналата седмица се приземихме на Френската ривиера с Григори Кюлев и вълшебните му фризьорски ръце и усет за красивото. Още тогава обещахме приключението да е с продължение, и не един, а цели трима магьосници със завидни умения и невероятна харизма да ни дават уроци по стил тази есен...

Днес Пътеводителят ни за красива коса се списва от великолепния Георги (Жоро) Петков, за когото обичаме да говорим и пишем от много отдавна (припомняме ви го в рубриката ни Success&The cityЗдраво стъпил на челна позиция сред най-добрите фризьори в страната, той определено знае как да пробие по пътя нагоре.

Георги Петков е сред най-успешните фризьори в България, с повече от десетилетна кариера, лоялни последователи, зашеметяващо портфолио и четири собствени книги вече зад гърба му. Днес едноименният салон, намиращ се на централно, но спокойно място, е символ на стил, лукс и грижа за косата от най-високо качество.
Популярността на работата на Георги идва преди всичко от движещото за него желание да кара жените да се чувстват специални и да разкрива тяхата вътрешна привлекателност, поддържайки в същото време тяхната елегантност и стил. Не е случайност, че той е най-търсеният стилист на коси в България, грижещ се за външния вид на някои от най-влиятелните и известни хора в страната, но и предпочитан от международни звезди, като Селена Гомез и Итън Хоук. Като предпочитано име за работа по безброй корици на модни и лайфстайл списания, модни сесии, музикални и рекламни клипове, Георги Петков успява да комбинира професионалните си ангажименти с обучения и провеждане на семинари в австрийската академия Schwarzkopf.

Допълваме неговия имидж с няколко въпроса, които човъркат неспирния ни естетичен интерес:

V.S: Кое е голямото ти вдъхновение, Жоро?
G.P: 
Това да правя хората още по-красиви. Блясъкът в очите на клиентите или моделите, които правя, когато се харесат. Това ме вдъхновява и прави много щастлив.

V.S: Посъветвай ни, когато искаме да експериментираме, на какво да заложим?
G.P
: На добър коафьор. Промяната не е свързана само с това да се скъси или промени цветово косата, а и с това да пасне като цяло на човека. Много е важно да се експериментира с мисъл, промяната доколко подходяща е спрямо типа коса, лице, тяло, тен, стил на обличане...

V.S: Last minute идеи за прически, идват големи празници?
G.P:
Бретон на една страна, сух шампоан в корена, малко обем и ниска опашка на тила с лека вълна в края или абсолютно права.

V.S: Тенденциите при косите - как се определят и кои са водещите в момента?
G.P:
Tенденцията - това, което ви отива най-много. Разбира се, едрите вълни, обемът в корена, небрежната плитка се открояват като тренд. Визиите на моделите от фешън ревютата и модните списания помагат на хората да разберат какво е модерно .  

В контекста на този разговор, имаме честта да видим стихията на Жоро в действие и да проследим как от "нищо" става "нещо", не без помощта на Мoroccanoil  Вдъхновението идва директно от Седмицата на модата в Ню Йорк, и по-конкретно от ревюто на Marchesa Пролет/Лято 2018. Прическите са две - непретенциозни, но изключително секси.

Как ги правим? В галерията горе >>>

ВИЗИЯ 1 : НАЧУПЕНИ ВЪЛНИ

ВИЗИЯ 2: НЕБРЕЖЕН ФРЕНСКИ ТУИСТ


 



Грим: Алина Манова
Модел: Тони Стоянова

 

 

More Hair