Следва

Да или Не? Катрин като Елза от Frozen

Илиана Раева: Иска ми се момичетата да нямат търпение да излязат на подиума!

Илиана Раева и новите златни момичета...

All About Life преди 6 години

Преди броени дни в зала „Арена Армеец” за първи път се проведе открита тренировка на златните ни момичета по художествена гимнастика от клуба на Илиана Раева, която бе директен допир на малките бъдещи състезателки до сегашните ни шампионки. Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика и треньор Илиана е убедена, че подобен близък контакт кара искрата в децата пламва. Спомня си, как когато е на 6 години, треньорката й Златка Бончева – жена, на която и до днес се възхищава и благодари на съдбата, че ги е срещнала, събира всички малки гимнастички в залата, за да гледат тренировката на тогавашната шампионка Мария Гигова. Илиана пази като от вчера този жив спомен от срещата си с тогавашното златно момиче - нейните разкази и пояснение повлияват силно на мотивацията на тогавашните малки момиченца.

Затова Илиана вярва, че подобна среща ще запали още по-силно децата. Благодарение на инициаторите и спонсори от Motorola на отбора на новите златни, срещата на малките момиченца с по-големите каки ще им даде шанса да се докоснат до тях – да си побъбрят, да им задават въпроси, да си направят селфита, да видят как тренират, как протича тренировката, с какво точно се занимава едно златно момиче и това да остави отражение в душите им. По този начин ще разберат колко много труд, сериозност, дисциплина, постоянство, характер, възпитание, воля, спортен хъс и уважение към победилия ги се изискват, за да станеш успешен спортист. Те ще се радват, че са успели да се докоснат до своите любимки, ще си тръгнат с души, изпълнени с радост и трепет, и няма да имат търпение да свърши днешния ден, за да отидат утре на тренировка.

Съпругата на едно от златните момчета на Пената от Световното по футбол в САЩ от 1994 г. Наско Сираков призовава малките таланти много да обичат художествената гимнастика и да не се плашат от трудността й, с която неимоверно ще се сблъскат, но само в началото. Когато станат гъвкави, пластични и овладеят основните неща, ще се превърнат в истински актриси, танцьорки, спортистки и ще имат шанса, играейки пред препълнени трибуни, да радват хората и да изпитат невероятната емоция от щастието заради това, което правят. Тогава пътят към това да станат и те „Златни” момичета ще е по-лесен и не само няма да се страхуват да вървят по него, но и няма да имат търпение да излизат на тази спортна сцена отново и отново! А когато трибуните са пълни, това зарежда и изпълва сърцата на децата с щастие. И те трябва да се чувстват горди, защото са наследници на най-голямата школа в света, заявява с подплатено самочувствие Илиана.

От месец ансамбълът и индивидуалните състезателки работят усилено по новите си съчетания - те са изключително сложни, наситени с много движения и елементи, съобразени с музиката, и изискват много сериозна физическа подготовка заради новите правила в оценяването на тези високи спортни форуми. Ще можем да се насладим на композициите им догодина, когато София ще бъде домакин на кръг от Световното първенство по художествена гимнастика през април. Според Илиана, момичетата са много щастливи, ентусиазирани и работят като пършинги в залата. За да не „подскажат” на конкуренцията красотата, разнообразието и сложността в замисъла на техните съчетания, от щаба на клуба няма да издават официално нищо до края на януари, когато ще е първото „контролно” в Москва.

Всички кадри от репетицията на новите златни момичетата в галерията горе>>>

More All About Life