Следва

What is OUT от тенденциите на 2017-та?

Г като гаф: Модните недомислици на седмицата

Любимата порция звездни и фешън издънки...

All fashion преди 6 години

Поредната интелектуална кражба

Емили Ратайковски е сред последните примери за плагиатство в сферата на модата. It момичето с претенции за моден дизайнер откри наскоро своя бранд за бански костюми Inamorata, а сега, по обвинения на известната дизайнерка Лиза Мари Фернандез, ще бъде изправена в съда.

От общо 6-те модела от линията на Ратайковски, 2 са абсолютно идентични с тези на Фернандез, които пък са на пазара от повече от 3 години. Дизайните на американската дизайнерка са разпознаваеми за всеки запознат с творчеството й и могат да бъдат намерени в над 180 локации по света, включително и най-големите онлайн бутици. Именно заради широката си разпространеност, дизайнерката и преди се е сблъсквала с крадене на дизайни от страна на други брандове, сред които и H&M, Solid & Striped и Cotton On.

Коментар все още няма нито от страна на Ратайковски, нито от говорители на бранда й, но Фернандез е категорична: "Краденето на дизайни е константа в този бизнес, но аз и правният ми екип ще преследваме всеки дръзнал да плагиатства от нас с пълната сила на закона!"

Още затруднения за J. Crew

Преди няколко месеца ви запознахме с финансовите трудности, които изпитва обичаният американски бранд J. Crew, както и нелеката задача, пред която е изправен - излизане от рамките на познатото и модернизиране в дигиталната сфера. За постигане на тези цели бе нает и нов изпълнителен директор в лицето на Джим Брет, но по последни справки за 2017-та печалбите на бранда са спаднали с допълнителни 5%. Този спад съответно ще се отрази в по-голям брой затворени магазини от предвиденото - вместо 20, ще са 50...

И Тръмп печели от Black Friday

Black Friday истерията в Щатите явно намира поприще и в политиката след като настоящия Президент на държавата намира за уместно да промотира продукти от изминалата му политическа кампания в Facebook. В една от страниците си Тръмп споделя код с 30% отстъпка за всеки желаещ да се запаси с някой друг сувенир като шапка или тишърт от кампанията му със слогани от рода на "Make America Great Again" или пък "Americanism, not globalism, will be our credo."

Нетрадиционна Коледа

Новият прочит на остарелите традиции невинаги следва да се тълкува като лошо начинание, а последният такъв пример идва в преразглеждането позицията на коледното дърво. Макар и да изглежда налудничаво на пръв поглед, позицията на елхата този сезон е всъщност наобратно. Самият Карл Лагерфелд става виден участник в течението с декорацията на точно такава елха в известния лондонски хотел Claridge's, която виждаме тук, а междувременно и много други подобни примери започват да заливат онлайн пространството.

Ние не сме на мнение, че идеята е лоша, но още не можем да й свикнем, затова пък искаме да чуем вашето мнение по въпроса в коментарите долу>>>

More All fashion