Следва

КИНО за родители ИГРИ за деца

AVON се изправя срещу домашното насилие!

Avon България дари 50 000лв. за стартиране на телефонна линия в помощ на жертвите на домашно насилие.

All About Life преди 6 години

AVON България дари 50 000 лв. на „Алианс за защита от насилие, основано на пола“. Средствата ще бъдат използвани за стартирането на денонощна национална телефонна линия, която ще предлага професионална помощ за жертвите на домашно насилие у нас.

Новата, безплатна линия, ще стартира в началото на 2018 година и ще има за цел да окаже подкрепа и незабавна помощ на жертвите от домашно насилие.

Централата на телефонната линията ще бъде ситуирана в град Дупница с възможност за приемане на 4 едновременни обаждания, които да бъдат насочвани към 12 мобилни линии, ситуирани в 12 града в страната, където има центрове за консултиране и настаняване на жертви на домашно насилие. Телефонната линия ще се обслужва от около 40 специалисти, които могат да окажат незабавна психологическа и практическа помощ на жертвата и да я насочат към конкретна институция или център, където да намери подслон и защита.
Домашното насилие е проблем, който засяга цялото общество, и никой не трябва да затваря очите си пред плашещата действителност.

Avon, като компания с мисия да помага на жените да бъдат красиви, успешни и здрави, е превърнала битката с домашното насилие в свой глобален ангажимент. Тази отговорна задача е сериозно приемана и от хилядите Представители на Avon в България, които не спират да говорят открито за проблема и да набират средства чрез поръчката на сини благотворителни продукти. Основна задача за кампанията „Говори открито“ е да помогне на жертвите да излязат от жестокия кръг на насилието и да потърсят нови възможности, с които ще се чувстват по-щастливи и успешни. За тази цел Avon работи в тясно сътрудничество със своя НПО партньор „Алианс за защита от насилие, основано на пола“. От началото на кампанията двете организации са осигурили близо 1000 психологически и юридически консултации на жертви, а с дарените средства през 2014 година кампанията подпомогна стартирането на кризисен център за жертви на домашно насилие в Димитровград.

Продуктите от синята серия се предлагат целогодишно в брошурите на Avon и онлайн на avon.bg, a 100% от печалбата от всеки от тях се дарява на партньорите на Avon, които оказват професионална подкрепа на жени и деца, попаднали в ситуация на насилие и тормоз.
Всеки може да подкрепи кампанията с поръчка на благотворителен продукт от синята серия на Avon и така да промени жестоката действителност за една от четири българки.

За Avon:

Avon е компанията, която вече 130 години застава зад красотата, иновациите, оптимизма и преди всичко – в подкрепа на всяка жена. Продуктовата линия на компанията включва добре познатите козметични серии AvonColor, ANEW, Skin-So-Soft, Advance Techniques и други. Avon предлага продуктите си чрез над 6 милиона активни независими Представители, които оперират в около 70 държави по целия свят. Повече за Avon и продуктите може да научите на www.avon.bg, както и на Facebook страницата на компанията – https://www.facebook.com/AVONbulgaria.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.