Следва

Историята през погледа на децата на някои от най-известните диктатори на XX век излиза в книга

Седмици в концерти: Малък + голям + недостижим = Азнавур!

Истински празник за франкофоните и любителите на красивата музиката от страната на любовта бе снощният концерт на малкия-голям Шарл Азнавур.

Music преди 6 години

Едва 160-сантиметровия певец, композитор, писател и актьор има зад гърба си 100 милиона продадени албуми, 1200 песни, 80 филма, 294 албума и хиляди концерти в над 90 държави, като в това си турне за „Сбогом!” с музиката включи и България.

Френският Франк Синатра, както още наричат откритието на Едит Пиаф, с характерни жар, финес и лекота, събиращи се в изкривената фаланга на показалеца на лявата му ръка и жаждата за живот, струяща от изморените му 93-годишни очи, успя да прикове зала „Арена Армеец” и да накара дори и нищо не разбиращите от френски да се просълзят и да не искат да спират да плачат. Тя, музиката, език няма, и понеже носи своите душа и сърце, затова и успява да докосне всеки един от нас. А гласът и песните на Азнавур вече - дори не можем да си го представим! - повече от 80 години обличат мислите и съзнанието на хората с всички емоционални краски.

Изминалата вечер – изискана, пламенна и върнала стотици назад във времето, не направи изключение и това личеше по лицата на хилядите, дошли да гледат дуетната половинка на Мирей Матио и Патриция Каас. Сред гостите, потопили се в света на тазгодишния носител на звезда от Алеята на славата в Ел Ей, бяха и посланиците на Франция и Армения у нас Ерик Льобедел и Армен Саргасян, придружени от съпругите си, както и разнородни наши известни персони.

Всички кадри от жестокия концерт в галерията горе>>>
 

More Music