Сбъдващият детски мечти, Уолтър Елиас Дисни

Сбъдващият детски мечти, Уолтър Елиас Дисни

От човек с нищо и никакво въображение до създател на някои от най-великите анимационни герои...

На днешната дата, 5 декември, празнуваме 116 години от рождението на Уолтър Елиас Дисни (на кратко Уолт Дисни). Името Disney мигновено навява спомени за щастливи детски преживявания, дълги неделни утрини и хилядите анимационни герои, с които всички сме израснали.

Обявен за безполезен от редактора си във вестник Канзас Сити Стар, нарочен за човек без капчица талант и креативност и от следващия си работодател, Уолт някак си съумява да покаже сякаш на целия свят, че те грешат. И се справя - при това доста успешно.

Редица отличия и професии са наредени до името му - филмов продуцент, режисьор, сценарист, озвучаващ актьор, аниматор, търговец, артист и филантроп, носител на награда „Еми“, три награди „Златен глобус“ и двадесет и две награди „Оскар“, но никое признание не е по-голямо от детското щастие, за което Дисни е отговорен.

От човек с нищо и никакво въображение до създател на някои от най-великите анимационни герои (Мики Маус, Пинокио, Бамби и пр.), житейският път на Уолт е толкова интересен за проследяване, колкото и работата му. Припомняме си за Дисни в тези 19 негови цитата>>>

„Мисли. Вярвай. Мечтай.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.