Следва

Liner. Eyeliner oт Bourjois

Три за щастие: Иван Валериев и тайните от кухнята

The perfect hair...

Hair преди 6 години

Завършваме нашия Moroccanoil tour сред най-добрите коафьори у нас с незаменимите къдрици на Иван Валериев. Заедно с Григори Кюлев и Георги Петков, които споделиха своята муза с нас през изминалите седмици, стават точно трима, за щастие, колкото ви обещахме! Светата троица на перфектната коса!

Иван Валериев е на 32 години. Влечение към фризьорството има още от ранна възраст, а към днешна дата може да нарече и свое призвание и професия. Занимава се с това вече 6 години, като работи за няколко модни списания, модни сесии, клипове и реклами. Освен фризьор той е и модел, в една от водещите модни агенции в България Ivet Fashion Model Management


Няма как да минем и без традиционната ни порция въпроси директно от кухнята...

V.S: Какво най-много обичаш в работата си и какво те вдъхновява?
И.В:
Най-голямо удоволствие от работата ми изпитвам, естествено, от усещането, което оставят в мен доволните и щастливи от резултата клиенти. Свободата да давам съвети, да преценявам кое и как би било най-подходящо за тяхната визия, и най-вече доверието им към мен именно за тези неща. Вдъхновение черпя от световно признати коафьори, от работата им на големия моден подиум и от водещите списания за мода.

V.S: Три съвета за косата през зимата?
И.В:
Не забравяйте маската за коса. Хидратирайте и подхранвайте косата си с подходящи продукти, съобразени с типа коса, нивото на третиране и нуждите й. Не изплаквайте с гореща вода. Вярно е, че през зимата няма нищо по-хубаво от горещ душ, но той е пагубен за здравето на косата ви. Затова изплаквайте косата с хладка вода, а буквално преди да спрете душа, направете водата студена. Moroccanoil Treatment дава допълнителна мекота, гъвкавост сила на косата ви в студените дни.

V,S: Сподели ни твоите пет златни правила/тайни от "кухнята"?
И.В:
4 тайни или съвети от мен:
ШАМПОАНЪТ - Правилният избор на шампоан е изключително важен. Освен с типа на косата - нормална, суха или мазна - съобразете се и с това дали е боядисвана, изтощена, права, чуплива, къдрава.
ИЗМИВАНЕ - Добре измитата косата трябва да “скърца”, трябва да я изплакнете добре с вода. Завършете с по-хладка вода, която ще подобри кръвообращението на скалпа и ще даде блясък на косата.
ПОДСТРИГВАНЕ - За да не се заплита или цъфти, косата трябва да се подстригва редовно - поне веднъж на 5-6 седмици. Ако интервалът е по-малък, още по-добре.
Дори и да сте в процес на пускане на дълга коса, вашият фризьор трябва редовно да премахва изтощените краища.Не правете компромис със здравето и истински добрия вид на косата си за сметка на нейната дължина.
СТИЛИЗИРАНЕ - стилизантите на Moroccanoil имат всичко необходимо за вашия тип коса и прическа.Посъветвайте се с вашия фризьор за подходящите продукти за постигане на индивидуален завършек на вашата прическа.

V.S: Тенденциите при косите - как се определят и кои са водещи?
И.В:
Тенденциите се определят от червения килим, големите модни ревюта и фото сесии. Хората могат лесно да се ориентират в това какво е водещо в момента и какво ще бъде актуално в следващия сезон, следейки ги. Актуален тренд в момента продължават да бъдат по-късите линии в прическите, а именно над и около раменете,като в стилизирането на прическите се цели небрежна,ненаправена визия, леки и въздушни текстурирани вълни.Небрежните beach waves в по-дългите прически също остават актуални в идния сезон. Що се отнася до цветовете - от меки кестеняви тонове до улрта цветни и смели тонове и руси коси с дълбок корен .


Разбира се, няма да е запъленено нашето пътешествие, ако не видим стихията в действие. Имаме честта да бъдем публика при създаването на две прически, избрани от седмицата на модата в Париж и Милано /PFW и MFW/. Визиите са подбрани от ревютата на Missoni и Altuzarra Spring/Summer 2018. В помощ на таланта на Иван Валериев влизат продуктутите на Moroccanoil. 

 Визия 1: Altuzarra Spring/Summer 2018

Визия 2: Missoni Spring/Summer 2018

В галерията горе можете да видите стъпките към съвършенството! >>>


Модели: Алекс и Реа от Ivet Fashion 

More Hair