Следва

„VIVACOM Техническа академия“

Носталгични ябълки и канела: Ралица Стоянова

December...

People of art преди 6 години

Всепроникващата нужда от уют в този исторически момент ни среща с една очарователна жена, майстор на думите и внушенията, или, лично поднесено, с комбинацията... "журналист, копирайтър и блондинка".

Или Ралица Стоянова, авторът на романа "У-хромозома", която днес "дели.," с нас един свой разказ... който се казва "Декември", но има заряда да вълнува еднакво и през януари. 


Декември

Декември е, студен и тъмен. Приютявам се в мола, където няма уют. Тук Коледа е бизнес, не празник. Чудотo е да купиш нещо, което не ти трябва, с 50% намаление. Предоволен, Дядо Коледа пие кола върху пластмасовата чаша от джънк менюто. Да, ние, хората от мола, ядем фаст фууд. Живеем на бързи обороти, пропускайки важните неща. Мястото, на което се изправяме очи в очи със себе си, е пробната на поредния претъпкан магазин. Циците ми са малки за тази рокля, дупето ми се сплесква в онази. Комерсиализирали сме думата любов до такова безобразие, че не помним значението й. Момиче плаче на масата срещу мен. Сигурно си мисли същото. Хващам я за ръка и я водя у дома. Там няма елха, нито чорапи на елени или червено вино. Пием сайдер, напук на зимата. Подиграваме се на Марая Кери и онази песен. Правим сладки, които забравяме и изгаряме. Декември е топъл и светъл.
 


Припомняме още един образ на чудесния автор Ралица Стоянова, в проекта "Говори ми за Любов" тук. 

  

More from View Sofia

Летопис на смутното време: Александър Дурчев

Interviews преди 4 години

"Летопис на смутното време", като романа на Вера Мутафчиева, е една поредица, която цели да систематизира настроенията в това особено, смутно време, в което се намираме в момента. Тук ще видите и прочетете посланията на прекрасни хора, на чиято емоционалност разчитаме и в чиито усещания вярваме; ще ни споделят как усещат момента, как си представят, че ще минем през него, какво е най-важното, кои са устоите, какво препоръчват, как виждат нещата след ступора. Какво ще се промени, какво трябваше да се промени, кои са позитивите в тази непреживявана от никой съвременник ситуация. Нека си дадем надежда и да структурираме заедно проблема така, че да излезем от това по-устойчиви и по-мислещи, по-съчувстващи и по-смирени!

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра