Следва

Всички носят: Common sense is not that common!

The British Fashion Awards. Редакторите гласуват по съвест, вижте кой печели!

По десетобалната...

All fashion преди 6 години

След шанхайското ни рандеву за afterparty-то на тазгодишното Victoria's Secret шоу миналата седмица, тази се отправяме към любимия ни Лондон за далеч по-строго събитие - British Fashion Awards. Самата покана за това събитие е не само награда, а и огромно признание. Ежегодните британски fashion награди са едно от най-стилните и най-очаквани събития в края на годината и както подобава очакванията към звездните гости са много високи. Повечето от тях не ни разочароваха и заслужиха правото си на покана и за догодина.

Сред гостите бяха най-изявените лица в модната сфера, а неколцина от най-заслужилите бяха удостоени и с награда. Кой какво получи от нас като оценка, разберете по-надолу>>>

Оценката ни за Зендая Колман във Vivetta

Габриела 4/10

Vivetta подхождат малко буквално и дори детински към дизайните си, но да кажем, че това им е в концепцията. Това и излъчването на Зендая обаче не смятам, че са съвместими.

Петя 5/10

Само на 21 години младата Зендая вече се утвърди като моден хамелеон - влиза във всяка роля, всяка стилистика и се превъплъщава в ролите си идеално. Виждали сме я с характерна афро прическа, с коса до глезените, но с тази платинена pixie прическа наистина ни изненада. Кадифената материя на роклята ми е много любима, пада тежко и аристократично, а и много й подхожда. Изрязаната горна част прави визията по-интересна, но изрязаните конски глави, лично аз не разбирам. Зендая е прекалено красива, че нещо да й стои зле, далеч съм от тази мисъл, но има нещо притеснително в цялостната й визия за вечерта - състарява я и до някаква степен обезличава красивите й черти.

Цветина 1/10

Категорично НЕ! Нито звездите, нито конските глави прикриващи гърдите й, нито полуголият торс... Отвратителен избор, а кадифето като избрана материя още повече натоварва покъртителния дизайн. Прическата и бюти визията на Зендая, обаче, пък са доста удачни и никак не дразнят окото.


Оценката ни за Попи Делевин

Габриела 9/10

Не съм фен на точно този тип асиметрични дизайни, но пък Попи носи роклята зашеметяващо добре. Изрядна е откъм всеки детайл.

Петя 9/10

Обожавам стила и излъчването на Попи - толкова непринудено шикозна във всяка една ситуация. На крехкото й телосложение всяка дреха изглежда изискано и обемната флорална рокля на Giambattista Valli не прави изключение. Масивното бижу и готик цветът, който е избрала красивата британка, отлично допълват визията й.

Цветина 8/10

Очарована съм, въпреки че едновременно с това изпитвам леко колебание. Обичам симбиозата на флоралите на Попи и дръзкото й червило, както и набиващия й се на око дебел чоукър. Дължината на предната част на роклята малко натоварва и сякаш никак не е на място, но пък падналите рамена внасят страхотна нежност.


Оценката ни за Селена Гомес

Габриела 2/10

Вероятно замисълът е бил интересен, но крайният резултат не бих определила като добър. Подобна визия, смятам, би отивала на момиче с андрогинно излъчване, а Селена е пълна противоположност на това описание.

Петя 3/10

В последните 2 години стилистите на Селена се грижат изключително добре за външния й вид, но тъй като "много хубаво не е на хубаво", се появява ето този аутфит. Бюти визията е перфектна, семплият подбор на аксесоари също. За разлика от роклята на Coach, която сякаш е взета назаем от реквизита за някоя нова екранизация на роман на Джейн Остин. И не че имам нещо против романтичната британска класика, даже тъкмо обратното, но нека оставим стилистиката на 19ти век за романите.

Цветина 1/10

Краварката от немското семейство. Ужасяващ потрес. Как е възможно въобще нормален стилист да реши, че комбото между тази рокля и подобни бели ботуши е модерна, прекрасна и всякакви положителни производни. Честно казано, съм в тотален амог от къдричките и въобще дизайнът, въпреки че е с лейбъл Coach 1941.


Оценката ни за Карли Клос

Габриела 10/10

Карли не просто има чудесен вкус, но и още излъчване, което няма как да не забележиш. Тук избраната рокля й стои величествено.

Петя 7/10

Вече няколко пъти казвам, че блондинка, облечена в червено, не е нито от любимите ми комбинации, нито откривам кой знае каква креативност в комбинацията. Фактът, че Карли е божествена в каквото и да е облечена е неоспорим, но силуетът би могъл да бъде една идея по-добре изразен.

Цветина 2/10

Нищо ново под слънцето! Карли, честно казано, е запечатана в съзнанието ми като вечно алена. Роклята е чудесна, бижутата също, кореспондиращото червило още повече, ноооо... хайде, де, можем и повече, нали Карли?


Оценката ни за Кая Гербер

Габриела 10/10

Преекспонираният кукленски силует на визията е сякаш правен за това нежно създание. Кая има и фигурата, и излъчването за подобен модел.

Петя 10/10

С повече от успешен първи моден месец зад гърба си, Кая не само реши да дебютира на червения килим на наградите solo в страхотен ансамбъл Ralph & Russo, но дори беше номинирана в категорията за дебют. Каквито й съмнения да сме имали в таланта на наследницата на Синди Крофорд, то към момента те се изпариха напълно. Като една от най-добре облечените дами на вечерта, Кая съвсем достойно и запомнящо се дебютира на British Fashion Awards и само вдигна летвата за себе си още по-нависоко.

Цветина 10/10

Нежна и много феерична, в същото време с ясен моден statement. Определено от Кая Гербер ще излезе голямо фешън име, а и все пак - щерка на майка си. Харесвам този избор на бебешко синьо в комбо с кристални елементи, и nude обувки на висок ток. Тук къдрите, за разлика от тези на Селена, никак не натоварват окото, а даже напротив - носят още по-силна доза женственост.

More All fashion