Следва

London Fashion Weekend

Vogue претърпява дисекция???

От години насам модните и феминистично настроени блогъри, не спират дискутират проблемите на fashion библията VOGUE. Това обаче не притесняваше хората, които работеха там...

All fashion преди 14 години

От години насам модните и феминистично настроени блогъри не спират да дискутират проблемите на fashion библията VOGUE. Това обаче не притеснява хората, които работят там. Те гледат единствено напред и подминават подобни статии, както каза модният редактор Александра Котюр. Защо? Ами защото те са Vogue, а Vogue знае всичко – ние не сме Vogue и не знаем нищо.

Съществува обаче нещо много по-влиятелно от блогърите и много по-влиятелно дори от самия Vogue, което редакторите не могат да игнорират – парите. За съжаление, Vogue вече не може да си позволи безкрайните класове по пилатес, парната баня и масажите след това. Всеизвестното September Issue тази година ще бъде с 1/3 по-тънко от миналогодишното след като броят на рекламите намаля главоломно. А от там идва и проблемът със самочувствието на изданието.

Няма реклама, няма пари, няма разкрасителни процедури и красиви скъпи чанти, следователно не си велик. Правилата на модния свят са такива. А когато няма пари, правилата се променят. Лицата на супермоделите не красят кориците, фотографите, редакторите и стилистите се сменят, появяват се свежи, нови и непредсказуеми имена с интересни и новаторски идеи.





Това какво ще означава? Джордан Дън тъй и тъй ще трябва да излезе по майчинство, но това не значи, че Карли Клос ще остане. Няма да виждаме вече Марио Тестино? Нито пък Ани Лейбовиц? Няма да се занимаваме с глупости като Pimp My Ride или пък „Нека посетим очния лекар”? Ще започнат, може би, да пускат дрехи, които струват колкото нов фотьойл, а не колкото последния модел спортна кола?

Всичките тези промени определено ще бъдат освежаващи и в полза на развитието на списанието. Най-голямото ни желание обаче, ще бъде Vogue да спре да използва Photoshop, за да превръща звездите на кориците в човешки същества. И най-накрая да видим Lady GaGa на корицата – в днешно време няма друг, който да експериментира повече с дрехите, колкото певицата.





Vogue ще се промени изцяло. Списанието, което е модна библия на поколения хора отново ще стане това, което е било преди време. А именно месечно издание, което е възпитавало стил и елегантност.

Всичките издания на едно от най-великите списания ще претърпят промяна. Ще заложат на красотата, целта ще бъда да възпитават вкус и стил, ще адмирират хората с персонално излъчване и собствено усещане за мода, ще предложат поле за изява на нови, непознати и интересни творци.

Кой каза, че във финансовата криза няма нищо добро?

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.