Следва

Риана ще се ЖЕНИ!

SAFE sex: Табутата на удоволствието или Защо момчетата не използват КОНДОМИ?

S.E.X... Lets talk about...

Love преди 6 години

“Кондомът трябва да се вади от чантата с лекотата на червило или телефон. Това не е акт на неприличие, а по-скоро обръщение към тези, които са сексуални активни, че сексът без презерватив е рискован!” - казва Каролин Фринт преди време, повдигайки темата за безопасния секс. Макар да минаха близо 11 години от това й изказване, ние все още живеем в свят, в който употребата на кондоми е тема Т–А–Б–У!

Нека навлезем в черната дупка...

Според проучвания някои хора асоцират употребата на кондом с “one night stand”, вместо да го приемат като началната фаза при ухажванe. Под "някои хора" визираме мъжката половина на обществото. Ние се питаме дали наистина познаваме някого по-добре след третата среща? И ако да, дори ако сме се свързали емоционално, можем ли да преценим този някой дали пък не пренася някоя болест, която да ни зарази? Разбира се, че не!

Колкото и да не ни се вярва обаче и силните ни половинки имат притеснения щом стане дума за употребата на презервативи. По време на проучване сред мъжете, един от тях споделя, че е имало ситуации, в които носи презерватив в себе си, но се притеснява да го извади. Не за друго, а от притеснение, че жената ще реши, че е там само заради секса. “Просто си казах, че всички жени пият контрацептиви и се надявах на най-доброто.” В края на прочуването става ясно, че тази негова несигурност далеч не е необичайна. Мъжете се делят на два отбора:

Отбор 1
Мъжете, които не ползват презерватив, защото им "убива" удоволствието.

Отбор 2
Мъжете, които не ползват презервативи от "притеснение".

Насочваме вниманието си към тим 1: Иронията тук е, че никога в историята на света не е имало по-голям избор на презервативи. Рут Гретси, мениджър на Durex в UK, споделя: “Кондомите в началото бяха един размер, доста дебели и с ужасна миризма на пластмаса. Сега можеш да откриеш буквално всякакви видове. Има с релеф за екстра стимулация, XL за по-надарените мъже, има дори такива, които стимулират ерекцията на мъжа да трае по-дълго. И не на последно място са изобретени такива, които се сливат перфектно с кожата, за да се усеща естествено и е най-близкото до “да не носиш нищо".

Скъпи момчета, тогава какъв ви е проблемът?

Джо Хемингс, автор на книгата “Как да правим страхотен секс” споделя, че няма абсoлютно никакво търпение към мъже, които отказват да носят презерватив. - “Ако откаже да сложи кондом, можете да му кажете да напусне. Ясно е, че тук се появява притеснението, че той може да реши, че му нямате доверие. Уговорете се, че презервативът ще е задължителен през първите три месеца. През този период, ако е заразен с някакъв вид болест, която се предава по полов път, симптомите ще са се проявили. Ако той е сексуално здрав след тези 90 дни, тогава можете да смените кондома с противозачатъчни."

Осъзнаваме. че презервативите могат да бъдат леко “дискомфортни”, но са по-добра алтернатива пред това да питате мъжа до вас дали е отговорен за някоя болест... Ключът към избягването на неловкия момент е да обсъдите предпазните средства в ранен етап от отношенията и да намерите подходящия модел. За жената страхотният секс тръгва от съзнанието. А ясната представа, че сте напълно SAFE дава ефект върху качеството на оргазъм. Доказано, тествано!

5 трика, с които да направите кондомите по-секси:

1. Ако не ви е удобно да се изправите на касата с кутия презервативи, купете ги онлайн.
2. Експериментирайте с различни марки и модели.
3. Използвайте лубрикант, но се убедете, че е на водна основа. Презервативите и олиото не си кореспондират особено добре.
4. Научете се да го отваряте с една ръка. По този начин няма да се налага да спирате да се стимулирате един друг.
5. Обърнете внимание на кои места с вашата половинка ставате “игриви” и заложете по един презерватив там. В някой шкаф в кухнята, на нощното шкафче или в дамската чанта. Колкото по-млако време отделяте в търсене на презервативи, толкова по-вероятно е да ги използвате в точния момент.

More Love