Следва

Зулейха отваря очи

Искам да те нарисувам: Бандерас като Пикасо!

NATIONAL GEOGRAPHIC обяви нови и вече познати имена, които ще се присъединят към Антонио Бандерас във втория сезон на номинирания за Еми сериал "Геният" .
 

Movies & TV преди 6 години

National Geographic и Fox 21 Television Studios заедно с Imagine Television обявиха основния актьорски състав, който ще се присъедини към вече анонсираната звезда Антонио Бандерас за втори сезон на номинирания за „Еми“ сериал-антология „Геният“. В него се отличава присъствието на Алекс Рич („GLOW“, „Истински детектив“), който ще сподели главната роля с Бандерас, въплъщавайки се в образа на младия Пабло Пикасо, един от най-влиятелните и забележителни артисти на XX век. Заснемането на 10-те епизода на сериала-антология започва този месец и ще се реализира в различни европейски градове.



Новият сезон от Fox 21 Television Studios отново ще бъде продуциран от компанията на Брайън Грейзър и Рон Хауърд Imagine Entertainment, Madison Wells Media’s OddLot Entertainment и EUE/Sokolow и ще се излъчи премиерно през 2018.

НОВИ АКТЬОРИ
Алекс Рич в ролята на младия Пикасо
Клеманс Поеси в ролята на Франсоаз Жило
Робърт Шийън в ролята на Карлос Касагемас
Попи Делевин в ролята на Мария-Тереза Валтер
Ашлин Франсиози в ролята на Фернанде Оливие
Себастиан Роше в ролята на Емил Жило

АКТЬОРИ, ПОЗНАТИ ОТ ПЪРВИ СЕЗОН
Саманта Коли в ролята на Дора Маар
Сет Гейбъл в ролята на Гийом Аполинер
Ти Ар Найт в ролята на Макс Джейкъбс
и Джони Флин в ролята на Ален Кюни



Към Рич се присъединяват и Клеманс Поеси („Хари Потър и Огненият бокал“, „В Брюж“) в ролята на Франсоаз Жило, френска художничка и авторка на бестселъри, която има две деца от десетгодишна си връзка с Пикасо; Себастиан Роше („Човекът във високия замък“) в ролята на Емил Жило, тираничният баща на Франсоаз; Робърт Шийън („Fortitude“, „Особняци“) в ролята на Карлос Касагемас, испански студент по изкуство и поет, един от най-близките приятели на Пикасо; Попи Делевин („Kingsman: Златният кръг“, „Крал Артур: Легендата за меча“) в ролята на Мария-Тереза Валтер, любовница и муза на Пикасо, майка на първата му дъщеря, както и Ашлин Франсиози („Игра на тронове“, „Падението“) в ролята на французойката Фернанде Оливие, артист и модел, на която Пикасо рисува над 60 портрета.

Няколко участници от първия сезон на „Геният“ също ще се завърнат в поредицата, в това число Саманта Коли („The Crucible“) в ролята на Дора Маар, френски фотограф и художничка, любовница и муза на Пикасо; Ти Ар Найт („Анатомията на Грей“, „Игра на лъжи“) в ролята на Макс Джейкъбс, един от първите приятели на Пикасо в Париж; Сет Гейбъл („Salem“) в ролята на Гийом Аполинер, един от най-изтъкнатите поети на XX век и съмишленик на Пикасо; както и Джони Флин („Lovesick“) в ролята на френския актьор Ален Кюни.

„Да работя с такъв екип от разностранно надарени актьори, които играят различни роли в различни сезони на един сериал, е нещо, за което отдавна мечтая в професионален план. И, в този смисъл, да събера голяма част от оригиналния актьорски състав на първи сезон на „Геният“ с впечатляващ набор от нови международни имена, за да разкажем заедно богатата и провокативна история на Пабло Пикасо, е изключително вълнуващо.“, каза изпълнителният продуцент Кен Билър, който ще режисира първия епизод.

Артистичната кариера на Пабло Диего Хосе Франсиско де Паула Хуан Непомусено Мария де лос Ремедиос Криспиняно де ла Сантисима Тринидад Руиз Пикасо се простира в над 80 от общо 91 години от неговия живот, голяма част от които прекарани в неговия втори дом – Франция. Подобно на героя от първия сезон на „Геният“ – Алберт Айнщайн, Пикасо преобразява и интерпретира света по напълно нов и неортодоксален начин и постоянно провокира представите ни за изкуство и творчество. Плодотворният художник създава над 50 000 творби, сред които най-известни са „Старият китарист“ от Синия му период, изложена понастоящем в Институтa по изкуствата в Чикаго; „Герника“, вдъхновена от нацистката бомбардировка над едноименния малък град в Испания, която може да бъде видяна в музея Reina Sofia в Мадрид и „Госпожиците от Авиньон“, изложена в Музея на модерното изкуство в Ню Йорк.

Страстната му натура и неизчерпаемата му творческа енергия са неразривно свързани с личния му живот, изпълнен с шумни бракове, безброй афери и постоянно менящи се политически и лични съюзници. В годините, прекарани в кипящия от живот Париж в началото на XX век, Пикасо се среща с писатели, художници и артисти като Коко Шанел, Анри Матис, Марк Шагал, Гертруд Щайн, Жорж Брак и Жан Кокто. Пикасо постоянно преоткрива себе си и винаги се стреми да открива новото и да прескача познатите граници на артистичната изява.
 


Снимките на сериала-антология в 10 епизода вече започнаха в Европа.

More Movies & TV