„ПЛАСТМАСОВ РАЙ” ОБГРЪЩА ГАЛЕРИЯ CREDO BONUM

Последната изложба за годината разглежда връзката между хората и околната среда с работите на шест международни автори.

Credo Bonum Gallery завършва календарната година с изложба, посветена на връзката между хората и пластмасата, обръщайки поглед към проблема със свръхконсумацията и екологичната катастрофа, причинена от нея. Мултимедийната изложба „Пластмасов рай” ще бъде открита на 14 декември в 18:30ч., представяйки впечатляващите произведения на шест международни автори. Творбите представляват пластмасови отпадъци, които намират своя път към биосферата, а след това попадат в ръцете на артистите.

Някои, като Steve McPherson имат почти археологичен подход към събирането и курирането на парчета пластмаса, превръщайки ги в произведения на изкуството. Други, като Anne Percoco работят с общности за създаване на забавни и осезаеми артефакти.

Българският арт колектив Destructive Creation, популярни с намесите си в публична среда, за първи път влизат в галерийно пространство с поп-културния анимационен герой на трансформиращия се робот Волтрон-защитникът на вселената, изработен от отпадъци.
Базирани на концепцията gomunication (от думите gomi (боклук на японски) и communication (комуникация на английски) Yodogawa Technique използват боклук и плаващи обекти, изхвърлени на бреговете на река в Осака, Япония в конструирането на модели и скулптури.

Провокиращите гледни точки на артистите напомнят за непрекъснатите поражения, които нанасяме на околната среда.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.