Следва

ТЕОДОРА ДУХОВНИКОВА И ИВАН ЮРУКОВ В ОЖЕСТОЧЕН ЛЮБОВЕН СБЛЪСЪК

„ПЛАСТМАСОВ РАЙ” ОБГРЪЩА ГАЛЕРИЯ CREDO BONUM

Последната изложба за годината разглежда връзката между хората и околната среда с работите на шест международни автори.

Events преди 6 години

Credo Bonum Gallery завършва календарната година с изложба, посветена на връзката между хората и пластмасата, обръщайки поглед към проблема със свръхконсумацията и екологичната катастрофа, причинена от нея. Мултимедийната изложба „Пластмасов рай” ще бъде открита на 14 декември в 18:30ч., представяйки впечатляващите произведения на шест международни автори. Творбите представляват пластмасови отпадъци, които намират своя път към биосферата, а след това попадат в ръцете на артистите.

Някои, като Steve McPherson имат почти археологичен подход към събирането и курирането на парчета пластмаса, превръщайки ги в произведения на изкуството. Други, като Anne Percoco работят с общности за създаване на забавни и осезаеми артефакти.

Българският арт колектив Destructive Creation, популярни с намесите си в публична среда, за първи път влизат в галерийно пространство с поп-културния анимационен герой на трансформиращия се робот Волтрон-защитникът на вселената, изработен от отпадъци.
Базирани на концепцията gomunication (от думите gomi (боклук на японски) и communication (комуникация на английски) Yodogawa Technique използват боклук и плаващи обекти, изхвърлени на бреговете на река в Осака, Япония в конструирането на модели и скулптури.

Провокиращите гледни точки на артистите напомнят за непрекъснатите поражения, които нанасяме на околната среда. Изложбата „Пластмасов рай” е повод да си зададем въпроса - ще успеем ли да спрем тази свръхконусмация или ще задушим земята в найлонова торбичка за еднократна употреба?

Артисти в изложбата:
Anne Percoco, САЩ
Yodogawa Technique, Япония
Steve McPherson, Великобритания
Destructive Creation, България
Chris Jordan, САЩ
Мария-Елиза Бакова и Александра Йотовска, България

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?