Pre-Fall 2018: Versace

След феноменалното трибют дефиле на Донатела Версаче за Джани Версаче този септември в Милано, всички със затаен дъх очакваме продължението на започнатото и, най-вече, дали ще успее да оправдае високите очаквания на публиката с последвалата pre fall колекция.

Смятаме, че всъщност успява да ги оправдае, а и не само - тя запазва интимността като усещане от предната колекция в тази, разказвайки визуално още лични и специални моменти от времето с брат си. Този път предмет на инспирация е техният дом Versace Palazzo, намиращ се на улица Gesu в Милано, олицетворение на богат микс от барок и неокласически елементи. Сякаш всичко това не е достатъчно, ами тя добавя и множество препратки от минали интериорни колекции на Versace Casa.

Освен архивни мотиви и принтове, наблюдаваме и появяването на много нови такива, които се преплитат в красив меланж от комплиментиращи се графики по копринени рокли, поли и топове. Обемните puffer якета пък, с всички цветни принтове, наподобяват кувертюри за легло, и то съвсем нарочно, разбира се. Още интересни текстури идват под формата на актуалните в момента винил тренчове, нежни плисета и скулптурирани якета с животински текстури и по тях, и по-конкретно крокодилски такива...

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia