Следва

My Style: Зорница Стойчева swears on Chanel

Pre-Fall 2018: Jil Sander

"I am convinced that there can be luxury in simplicity." - Jil Sander

Runway преди 6 години

Великолепната работа на Люси и Люк Мейър за Jil Sander поема посока към бъдещето за новата им pre fall колекция: "Бъдещето е отправната ни точка - накъде отиват човечеството и планетата ни. Случват се толкова много негативни неща, а ние се опитваме да бъдем позитивни. Понякога дори си мислим, че ще е добра идея да издадем вестник, посветен единствено на добрите новини! Нещо като вид антидот на всичко лошо, което ни заобикаля. Тази идея тълкуваме в колекцията с помощта на мекота и избягване от острите линии. Искаме елементите да обгръщат нежно тялото, а цялостното преживяване да е емоционално и комфортно. Сливане сякаш дрехата и тялото са едно цяло, защита и лекота под формата на топла прегръдка. "

Смеем да твърдим, че тази интелигентна и особено подходяща за момента, в който се намираме, идея звучи модерно и много на място. Дизайнерите умело жестикулират измежду обемните силуети, които тук биват издължени - високи яки, много дълги крачоли на панталоните, а начинът, по който кройките биват моделирани, е забележителен - това се получава с помощта на усукване, обгръщане и заиграване с асиметрията до получаване на желаните резултати. Всеки един уж класически детайл от тази неоспоримо силна колекция бива променен до неузнаваемост, за да кореспондира на цялостния силует на визията.

Нежната млечна тоналност се редува още с черно, тъмносиньо и кемъл, а неочаквана намеса идва под формата на цветни флорални мотиви в розово, оранжево, червено и зелено, а дизайнерите коментират: "Цветът е изненада, намираме надежда в него."

Цялата колекция в галерията горе>>>
 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.