Следва

Hey Girl!

My Style: Зорница Стойчева swears on Chanel

Разговорът ни с една горда притежателка на „шест шкафа и половина“ обувки...

All fashion преди 6 години

В един от последните следобеди на 2017-та се оказваме в красивия дом на героинята ни в My Style днес - Зорница Луканова-Стойчева. Дори без да познаваме Зори напълно, само след бърза и задъхана от удоволствие обиколка на дома й добиваме представа що за човек е. Жилището в центъра на София е напоено с нейното неповторимо присъствие, интереси, занимания и изисканите италиански аромати на Acqua dell'Elba.

Любител на красивите дрехи, хубавото вино и луксозните, най-вече в емоционален смисъл, неща в живота, Зорница отвори дома и гардероба си за нас, а ние не се посвенихме да я поставим на кръстосан моден разпит и набързо да нащракаме величествената й Chanel колекция. Разговорът ни с една прелестна притежателка на „шест шкафа и половина“ обувки и дълъг списък от пътешествия и преживявания започва така:

V.S.: Гардероб-мечта! Да започнем с най-възрастния му "обитател". Коя е дрехата, която притежаваш от най-дълго време и скоро няма да спреш да носиш?
З.С.: Една класическа черна дантелена рокля на Dolce and Gabbana, имам я от 10 години и не мисля, че скоро ще спра да я обичам.

V.S.: Защо я пазиш при наличието на толкова много други красиви дрехи?
З.С.: В случая марката не играе роля, просто самата дреха е стилна, не излиза от мода – нито кройката, нито плата й. В такива дрехи обичам да инвестирам. Класическа е – затова не се разделяме.

V.S.: Да я видим?

V.S.: Животински принтове?
З.С.: Не, в никакъв случай!

V.S.: Дори  и D&G?
З.С.: Дори техните, да. Аз залагам на класиката както виждате, основно на Chanel. Наистина обичам бранда и наистина се окачествявам с него, но основно с класическите им модели. Тези модерни интерпретации въобще не ми допадат. Доста ретро съм в това отношение.

V.S.: Какво е първото нещо, което си купува такъв голям почитател на Chanel?
З.С.: Брошка или ботуши… Ботуши! Ботуши над коляното.

V.S.: Добре, колко от всичкото ни трябва да е Chanel, за да имаме перфектен гардероб? Откъде е, например, роклята, с която си облечена днес, този грахов нюанс направо омагьосва?
З.С.: Роклята е от COS, нищо особено. Аз инвестирам в обувки, чанти и връхни дрехи, за да има някаква линия все пак. Всичко останало, ако не е официална дреха както любимата ми черна рокля, може да бъде от high street бранд – Zara, H&M, COS, & Other Stories – не съм роб на някоя определена марка, може да имам предпочитания, но това не ми пречи да съчетавам Gucci и H&M.

V.S.: Дай пример, приятният луксозен кич на Gucci как се връзва с класическия ти гардероб?
З.С.: Напоследък доста техни неща ми допадат, имам в гардероба си техни чанти, обувки, брошки. Чехлите с косъм, например, които са ми абсолютно любими (имам и с косъм, и без), с джинси и бял тишърт е комбинация, в която се чувствам много добре.

V.S.: Кой е твоят аромат?
З.С.: Слагам предимно тежки и сладки парфюми, но редувам, няма един определен аромат – запазена марка. Ароматът е много важен - как ухае в дома и в офиса, е също толкова важно, колкото какъв парфюм използваш, преди да излезеш.

Държа на разнообразието от аромати, като се придържам към определен тип. Моногамна съм в това отношение.

V.S.: В момента си обрана откъм цветове, кройки, модели, винаги ли е било така? Има ли момент от миналото ти, който би попаднал в графата стилов гаф?
З.С.: Мисля, че не съм правила такива гафове със себе си, наистина съм моногамна, стане ли въпрос за стил. Каквото съм харесвала, харесвам и сега. Доразвивам се – например от няколко години насам започнах да разбирам зеленото като цвят и дори мисля, че още не съм го приела напълно. Опитвам се да му направя място в гардероба си, но не съм успяла напълно. Зеленото и лилавото са двата цвята, които трудно нося.



Изправихме Зори пред истинско модно изпитание в реално време, като я накарахме да облече нещо лилаво към зелената си рокля. Ами, получи се!

V.S.: Дрехата, която няма шанс да влезе в гардероба ти?
З.С.: Кюлоти и потури.

V.S.: Каква е драмата? Опитвала си и не се получава, развалят силуета, какво?
З.С.: Пробвала съм да нося и двата варианта, като потурите са ми просто нелепи, особено на висок човек като мен…дори не знам защо се носят, но тези кюлоти ми харесват на друг човек, а на мен наистина не ми стоят. Никога не си купувам дрехи защото са модерни, купувам такива, които мисля, че ми стоят добре.

V.S.: Освен Chanel, какво друго можеш да си купуваш до живот?
З.С.: Не знам и Chanel дали ще успявам да си купувам до живот, но се надявам. (смее се)

V.S.: Да си го пожелаем всички!
З.С.: Освен Chanel, бих казала дънки. Skinny модели – постоянно ги купувам. Почти едни и същи са, но и ги нося много, като не инвестирам в безумно скъпи дънки. Купувам предимно Zara и H&M и съм много доволна.

V.S.: Страхотни бижута имаш, видим е афинитетът ти към тях... 

З.С.: Бих искала и бижута да мога да си купувам, много обичам. И то по възможност хубави бижута, такива, които ще останат след мен.

V.S.: А нещо, което нямаш, но би искала да притежаваш?
З.С.: Не съм пораснала за Birkin. Смятам, че притежанието й не е въпрос на финанси, а на самия ти живот. Такава чанта трябва да отговаря на целия ти лайфстайл. Birkin заслужава специален начин на живот, който още не водя, но, надявам се, ще достигна. Ако имаш Birkin, пътуваш в бизнес класа и куп други подробности… и другото може, всичко сме виждали, но не трябва.

V.S.: Като спомена пътуване, да поговорим за твоите любими дестинации. Имаш ли shopping такава?
З.С.: Преди имаше такива места, но сега навсякъде има всичко. Ако трябва да бъда честна, никога не пътувам специално за шопинг. Достатъчно често ми се налага да пътувам по работа, че да тръгна нанякъде специално, за да пазарувам. Когато вече съм там, мога да си купя нещо, мога и да се въздържа. В повечето случаи пазарувам, разбира се. Ако трябва да назова място, на което и се чувствам добре, и мога да ям хубава храна, и очите ми да са пълни с красиви гледки, и да пазарувам, то това несъмнено е Флоренция.

V.S.: Пътуваш често, а без какво не тръгваш никъде?
З.С.: В ежедневието си без телефон и карти, а на дълъг път… май ми е нужен само Coravin.

V.S.: Толкова ли е важен този Coravin?
З.С.: Естествено! Пие ти се само чаша вино - пиеш само чаша. Без излишни притеснения за качествтото на остатъка в бутилката. 

V.S.: Известна си като Dancing Queen, какъв е go-to аутфитът за парти?
З.С.: Високи обувки. Задължително високи, удобни обувки. Нагоре в 99% от случаите е рокля.

V.S.: Чанти? В момента си с малка, а по принцип?
З.С.: Носих големи чанти, докато не осъзнах, че нямам нужда от нещата, които нося в тях. Оттогава нося малки.

V.S.: Последно - количество или качество?
З.С.: С времето пораснах и се научих да поставям качеството пред количеството, което си е трудно в нашето консуматорско ежедневие.

Благодарим на Зорница за времето, което отдели за сладки следобедни приказки, и поздравяваме Zornitza Family Estate с признанието на Relais & Châteaux.
 

More All fashion