Следва

Полската писателка Кая Малановска пред VS: Депресията е измамна! Не я подценявайте!

POP UP Archive + Sample Sale

New, new, new!

Events преди 6 години

На 16-ти и 17-ти декември, от 12:00 – 20:00 часа, ще се появи pop-up магазин, на марката Vladimir Karaleev, в специално пространство на бул. “Патриарх Евтимий” 86. Там ще могат да се разгледат и закупят мостри, прототипи и аксесоари от настоящата колекция – 2017/18, както и неща от минали такива, с до 70% намаление.

Така наречените Sample Sales са популярни сред големите и малки брандове от Париж, Лондон или Ню Йорк, което позволява да бъдат закупени мостри от ревюта или шоуруми на доста достъпни цени.

Той е силно повлиян от модерното изкуство и архитектура, роденият в София Владимир Каралеев (36) създава съвременна дамска и мъжка мода, която успява да балансира умерено абстрактни геометрични линии, изчистени форми и функционалност на всяка една дреха. Владимир оформя своите силуети ръчно, с помощта на класически шивашки техники, при които обаче прилага и голяма доза експеримент в начина на изработка, а също и в кройката на моделите. Създава своя бранд Vladimir Karaleev през 2010-та в Берлин, Германия, където живее и работи от 2001 година. Колекциите с марка Vladimir Karaleev са част от на Седмицата на модата в Берлин, а също и в шоуруми по време на модните седмица в Париж, Ню Йорк и Токио.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?