Полската писателка Кая Малановска пред VS: Депресията е измамна! Не я подценявайте!

Дребните шемети на всекидневието...

В рамките на започналия във вторник пети Софийски международен литературен фестивал, провеждащ се в НДК, ви запознахме с участниците, идеите и темите в богатата му програма. Нашият екип прояви интерес към един от гостите му, полската писателка Кая Малановска, с която и феновете утре, 14.12., ще могат да се запознаят лично, и се свърза с нея за ексклузивно интервю.

Любопитен за гастролиращата в ViewSofia дама е фактът, че с амплоато си на писател тя се обгръща… ненадейно и случайно, дори без знанието й. Как, ли? „Благодарение” на тежката депресия, която преди време поглъща младата полякиня и заради която тя започва… да води свой дневник. Мисли, бележки, обещания… Които един ден съпругът й решава да покаже на издател и така се стига до дебютния й роман „Дребните шемети на всекидневието”.

С днешна дата зад гърба си Малановска има още 3 книги – „Погледни ме, Клара!", „Имиграции” и последната - „Мъгла”, с криминален сюжет.

Дълбоко убедени сме, че за да осъзнаеш проблемите си, да се ръкуваш с тях, да ги признаеш пред света, да говориш за тях открито и с високо вдигната глава, се изисква кураж и смелост.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.