Следва

Месо и морски дарове за лесно забременяване

Правилата на летния роман

Ако искаш да се върнеш от отпуската с приятни спомени, а не с горчиви разочарования ще ти помогне техниката за безопасност на добрия летен роман...

Лица преди 14 години

Ако искаш да се върнеш от отпуската с приятни спомени, а не с горчиви разочарования ще ти помогне техниката за безопасност на добрия летен роман.
 

1. Широко отваряме очи. Не само затова, че на мъжете се харесват девойки с големи "очи", а и защото в условията на градското ежедневие ние твърде често не забелязваме мъжете около себе си.
Например, може изведнъж да откриеш, че прекрасните мъже са много повече, отколкото ти се струва. Нали в града ние подхождаме към мъжете с цялата строгост на закона – необходим ни е човек на когото да се опрем, умен, с пари, красив, обаятелен и т.н. Там търсим мистър Завинаги или Мъжът. А на курорт ни интересува просто мистър Сега, човек, с който няма да е скучно да прекараш седмица и половина. Изискванията към кандидата се оказват твърде малко. И това е добре. Защото започваме да виждаме в мъжете хора, а не набор от от някакви митични качества.

2. Друг живот
Лятото е малък живот. Отпускът е отделен живот – роман в романа. Затова остави всички свои правила, указания и навици на път за дадената дестинация. Има шанс да ги намериш когато тръгнеш обратно към вкъщи. Замени „аз никога” с ”аз винаги” и ще видиш как поредният ти отпуск ще се превърне в незабравимо приключение.

3. Няма хепи-енд

Много е важно да помниш, че малкият ни курортен живот има начало и край. И за финал не се подразбира фразата „те живели дълго и щастливо”. В това има и плюсове – можеш да си позволиш още в първите дни на запознанството, това което в други условия би направила след месец-два. Отношенията ще се развиват със скоростта на светлината. Ще се разкриете един на друг много по-рано, преди да си зададете въпроса – защо правя това? Ще сработи ефектът на случайния спътник, на който се разказва понякога повече, отколкото на най-близките приятели. Но има и минуси. Всеки курортен роман е обречен. И когато се отправиш обратно към вкъщи, непременно ще ти стане тъжно – по-точно тъжно и хубаво едновременно. Не си струва за това да мислиш всеки ден, но и да го забравиш не става.

4.  Експерименти

Героят на твоя курортен роман може да бъде абсолютно всеки. Много е важно той да ти харесва, но още по-важно е чувствата ви да са взаимни. Все пак отиваш да почиваш и да се забавляваш, а не да страдаш и нервничиш. Затова, ако още първия ден отивайки на плаж се влюбиш в месния красавец, който ще те игнорира упорито, просто смени плажа. Огледай се и разбери кой от представителите на силния пол хвърля погледи към теб и ти представляваш интерес за него. Той може съвсем да не прилича на мъжете, които обикновено те заобикалят и това е отлично. Отпускът е времето, когато можеш да унищожиш всички условни граници. Както, заминавайки далеч от дома, опитваш местната кухня и не търсиш в Тайланд шопска салата.

5.  Лекота

Истинските дами никога не говорят за политика, пари, секс и за децата си. Завързвайки курортен роман, ти едва ли ще постъпиш като истинска дама, но това правило все пак се отнася за теб с едно изключение – разговорите за секс разбира се. Ти си страшно изморена, имаш проблеми с мъжа си, неприятности в работата или преживяваш, че си оставила детето си с някой за цяла седмица. Обаждай се редовно сутрин на детето, а за останалото забрави да мислиш и говориш. Местните обичаи, новият албум на известна група – обсъждай на чаша изстудено бяло вино в приятна компания. И се постарай да се справиш със собственото си любопитство. Разбира се, много ти е интересно дали е женен и за каква. Остави и на него правото да забрави за нещо. Това ще ви даде възможност да си прекарвате чудесно заедно и покрай проблемите в света да откриете съществуването на куп приятни и интересни неща.

6.  Необвързващ секс

Кой знае защо на всички им се струва, че ваканционната романтика е непременно яростен страстен секс на плажа или в хотелската стая на легла с царски размери. Макар че в действителност въобще може да не се стигне до секс. Още повече понякога сексът е способен да смаже всички приятни спомени за летния роман, защото не всички любовници са еднакво добри. Второ не всички девойки са еднакво цинични. Ако ти се струва, че този човек, разхождащ се с теб по кея, не е толкова добър любовник, отколкото се представя на залез слънце, спри на етапа целувки на лунна светлина. Всички тези случайни докосвания, погледи и намеци, понякога са много по-приятни и важни от секса, особено лошия.

7.  Не казвай на никой

Случва се да отидеш на почивка с компания. Случва се девойка от компанията да започне да кокетничи с непознат на никой мъж. И тук едни може да почнат да ревнуват, други да сплетничат, а трети връщайки се след отпуската в родния град – да разказват за видяното на всеки срещнат. Трябва да кажем, че това е напълно излишно. Постарай се да запазиш в тайна твоят летен роман, дори и да не си омъжена и да нямаш приятел. Така ще се предпазиш от интриги, слухове и клюки. Твоят курортен роман (както и всеки друг) е работа единствено за двама.

На нас ни харесва флирта, кокетството без обвързване. Обаче не трябва да се забравя, че границата между играта на чувства и истинските чувства е много по-призрачна отколкото ни се струва.
И престъпвайки я може да си причиним болка. Правило 8!
 

More from View Sofia

More Лица