Следва

Петъчен БЛИЦ: Кристиан Милатинов

#БлагодаряЗа – благодарност и благотворителност на Коледа от farmhopping

Набраните средства ще бъдат дарени на дома за сираци „Св. Николай“ в с. Нови Хан

All About Life преди 6 години

Коледа е времето, когато правим равносметка за отминалата година и сме благодарни за моментите на удовлетворение и щастие, с които ни е дарила. Това е моментът, в който забавяме ход, оглеждаме се в очите на най-близките си хора и безгласно прошепваме „благодаря“. Тази година farmhopping ни предизвиква да благодарим на глас, да споделим своите малки поводи за радост и позитивизъм с околните, да предадем щафетата на своите приятели и така да направим коледните дни по-позитивни и споделени.

farmhopping, най-голямата онлайн платформа за фермерски продукти в страната, започна благотворителна кампания с цел набиране на средства за дома за сираци “Св. Николай” в Нови Хан. Кампанията носи името #БлагодаряЗа и се провежда във Facebook. Всеки желаещ да участва трябва да заснеме кратко селфи-видео през камерата на социалната мрежа, в което да благодари за красивите и стойностни неща в живота си, да го публикува на собствената си стена с хаштаг #БлагодаряЗа и да предизвика трима свои приятели да направят същото.

“Да залеем интернет с положителна енергия,“ призовават от екипа на farmhopping. „Днес светът имам нужда от повече позитивизъм. Какво по-хубаво от това да кажеш едно сърдечно „благодаря“? Нека да спрем за миг своето желание за още и да бъдем благодарни за всички онези неща, които за мнозина са мечти, а ние приемаме за даденост. Така ще подпомогнем и една благородна кауза, която има нужда от популяризация и подкрепа,“ добавят те.

За да участват в благотворителната кампания, потребителите трябва да регистрират линка към видеото си на официалната страница на компанията-организатор. Всяко регистрирано видео подлежи на одобрение преди да се публикува онлайн. За всяко публикувано видео farmhopping отделя сумата от 2 лв, които се набират в специално създадена за целта сметка. В сайта на farmhopping е поставен брояч, който в реално време показва събраните до момента средства. Пълните условия за участие могат да бъдат намерени на официалната страница на farmhopping: инструкции за участие.

Дом за сираци „Свети Николай“ започва да се строи през далечната 1988 г. в с. Нови Хан. Строителството стартира с 480 лв. До днес домът се издържа само с помощи и дарения. За повече от 20 години оттам са минали над 900 души, а към настоящия момент в него и в дома в с. Якимово живеят 310 човека, от които 170 деца. Понастоящем се стопанисва от отец Иван. Неговият стремеж е да осигури на хората в с. Нови Хан и с. Якимово не просто временен подслон, а истински дом и да ги обучи сами да се грижат за препитанието и за себе си.

farmhopping e най-голямата онлайн платформа за фермерски продукти в страната. Тя дава възможност на клиентите да пазаруват гарантирано чиста храна от над 100 малки и семейни производители в България и така подкрепя развитието им. Доставките от farmhopping вече покриват всички населени места в цялата страна. Идеята се ражда през 2012 г., когато трима приятели решават да помогнат на малка ферма в Пирин, в която се отглеждат местни породи млекодайни животни. По-късно екипът се разраства и основава стартиращата компания farmhopping.
 

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 4 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.