Следва

Г като гаф: Модните недомислици на седмицата

DVF се разделя с Джонатан Сандърс

"Развод" по взаимно съгласие...

All fashion преди 6 години

Тази сутрин модната индустрия се събуди с новината за оттеглянето на Джонатан Сандърс от поста на главен творчески директор в Diane von Furstenberg само след 18 месеца.

Джонатан се присъедини към семейството на DVF едва през май 2016г. и оттогава насам под негов контрол е разпределянето на всички продуктови категории, дизайна на магазините и уебсайт дизайна. Сандърс е отговорен също така за изграждането на нов осъвременен имидж на компанията и цялостните концепции за рекламните кампании.

"Толкова съм признателен за подкрепата и възможността, която ми даде Даян. Горд съм с всичко, което постигнахме заедно през последните 18 месеца. Благодаря и на страхотния ми екип за тяхната отдаденост и подкрепа. Завинаги ще остана приятел и почитател на къщата.", казва Сандърс в официалното си изявление.

Отговорът от страна на бранда и самата Даян е не по-малко ласкав: "Благодарни сме за прекрасната работа на Джонатан и всички усилия, които положи през последните 18 месеца."

Все още не се говори за бъдещите планове на Сандърс, но няма да се учудим, ако талантливия шотландски дизайнер започне с работа по самостоятелни проекти.

Последната колекция на Сандърс за DVF, Pre-Fall 2018, представена по-рано този месец, може да видите в галерията горе>>> С последните си модели, Джонатан показва постигнатото в бранда за кратките 18 месеца - завишаване на качеството на материите и достигането до перфекната степен на изисканост в платовете и силуетите. Подчертната женственост, разбира се, остава на първо място сред приоритетите в моделите му.

More All fashion