Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 18.12 - 24.12

Стартира оперният проект “YOUNG@OPERA”

България, Черна гора и Сърбия събират млади оперни дарования...

 

All About Life преди 6 години

От декември 2017 година стартира двугодишният проект „YOUNG@OPERA”, който се
реализира от Фондация „Опероса” (http://www.operosa.org).

Това е първият български проект за сътрудничество в областта на културата „Креативна Европа”, одобрен да получи съфинансиране от Европейския съюз и подкрепен от Министерството на културата в България.

Проектът „YOUNG@OPERA” ще представи над 50 млади и талантливи артисти, свързани с оперното изкуство,които ще изнесат над 30 оперни представления в 12 града, в България, Черна гора и Сърбия.

Целта на проекта е популяризиране сред младите хора на операта, както и на тези, които се занимават с нея и тяхното бъдещо развитие - творческа мобилност и обмен на култури.

Проектът ще бъде разделен на две части. През следващата 2018г. ще бъде представена първата част от проекта – класическата барокова опера “La Serva Padrona” („Слугинята-Господарка“) от италианския композитор Джовани Паизиело.

Втората част, която ще стартира през 2019г. ще включва създаването на нова опера, от млад композитор, запазвайки структурата на операта “La serva padrona”, изпълнена в първата част от проекта.

Българската публика ще очаква операта “La serva padrona”от Джовани Паизиело на 28 ноември 2018г. до 13 декември 2018г. Тя ще бъде поставена в четири български града – София, Плевен, Габрово и Благоевград.

По-нетърпеливите почитатели на оперното изкуство, биха могли да се възползват от февруарските дати, обявени за Република Сръбска – от 4 февруари до 24 февруари 2018г. или пролетните дати в Черна гора от 27 април до 12 май 2018г.

Същите дати се запазват при провеждането на втората част от проекта през 2019г.

Повече информация може да намерите на фейсбук страницата:

https://www.facebook.com/YoungatOpera/

или от сайта на Фондация „Опероса“

http://www.operosa.org
 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.