Следва

2017-та в цифри: 50 незабравими модни момента

Стил урок на седмицата: Кадифена прегръдка

Black velvet with that slow southern style...

All fashion преди 6 години

Изисканата и луксозна материя, към която неизбежно посягаме в предпразничното пазаруване и на която безрезервно се доверяваме за коледно-новогодишните парти визии, си има име също толкова божествено, колкото е и самата тя - КАДИФЕ.

Освен предпочитана празнична материя, кадифето се оказва и една от най-разкошните и разточителни тенденциите на изминалата седмица на модата. Освен редовните й почитатели Tom Ford, Alexandre Vauthier, Erdem, кадифени разновидности забелязваме и при Altuzarra, Dion Lee, Tibi и Monse.


 Altuzarra


 Tibi


 Monse


 Dion Lee

Както предходния ни Стил урок: Blazer Dress, така и тазседмичния, си имат редица звездни почитателки. Забележителните им red carpet визии в галерията горе>>>

Традиционно асоциираме кадифето с тъмните тонове - черно, тъмно синьо или зелено, но дизайнерските предложения и ослепителните street style визии, сякаш ни подканват да експериментираме и с цветовата гама, освен с богатата материя. Жълтото предложение на Jason Wu и розовото при TOME и Cinq à sept са малка част от цветните предложения за сезона, с които да започнем.


 Jason Wu


 TOME


 Cinq à sept

Въпреки че с отминаването на party сезона, като че ли изключваме кадифените материи от гардероба си, ние сме тук, за да докажем, че именно кадифето е една от най-гъвкавите материи за стилизиране.

Ежедневният ни basic аутфит, съчетан с кадифени боти или пък равни обувки, веднага придава необходимата доза индивидуалност на визията.

Замяната на basic тишърта с блуза от кадифена материя, джинсите с такива от рипсено кадифе или палтото с кадифено такова, са стиловите похвати, с които да обогатите гардероба си откъм материи и съответно да освежите визията си.

More All fashion