Следва

Време е за SOLAR Christmas 2017!

Blessed to be DAMNED

Самостоятелна изложба на Явор Боянов...

Events преди 6 години

Галерия „ЕТЮД“ има удоволствието да ви представи самостоятелна изложба на един интересен художник – Явор Боянов. Експозицията, носеща заглавието “Blessed to be damned”, ще бъде открита на 10-ти януари в столичната галерия Етюд (ул. Цанко Церковски 34). С тази изложба авторът разширява персоналната си митология, добавяйки в нея нови герои и символи, като в същото време утвърждава образи и идеи, присъствали в работата му досега.

Ето какво казва художникът за своята експозиция:

„Основната тема, която разглеждам в изложбата е Херметичния принцип на противоположностите и свързания с него процес на трансмутация на отрицателното в положително. “Благословен” и “Прокълнат” са двете страни на една и съща монета. В същността си позитивното и негативното са тъждествени и това, което ги различава едно от друго е степента им. Следвайки своята Истинска Воля, артистът-алхимик е способен да преобразува страданието в удоволствие, да види проклятието като благословия.

Принципът на противоположностите е приложен в процеса на създаване на по-голямата част от картините в изложбата, но присъства и в техните сюжети. Всички останали творби са продукт на свободния поток от образи или на влияния от поп-културата. Специално място в експозицията заема серията The Long-Necked Beings, в която представям едни от основните си вътрешни криптиди.“

Явор Боянов

Откриване: 10 януари, сряда, 18:00 часа
Галерия ЕТЮД
ул. Цанко Церковски 34 /площад Журналист/, София
 

Явор Боянов е роден през 1985 г. в Сливен. Завършил е рекламна графика в Национал-ната художествена гимназия „Димитър Добрович“ в родния си град и специалност плакат във факултета за изящни изкуства на Великотърновския университет. Има Магистърска степен по филмово и телевизионно изкуство в Нов Български Университет. Автор е на няколко самостоятелни изложби и участва в редица групови изложби в страната и чужбина. През 2016 г. е представен от галерия „Ракурси“ на международния панаир за съвременно изкуство „Арт-Атина“. Негова картина е част от колекцията Imago Mundi на Лучано Бенетон. Автор е на документалния филм-портрет „Моделът“ (2012). Живее и работи в София.
 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?