Следва

Френски "Десант" на Народния театър през януари и февруари

Арт Старт ft. Goethe-Institut

Новата вълна в българското изкуство през 2018 г.

Events преди 6 години

„Арт старт“ има за цел да търси и открива новото, да идентифицира тенденции и, преди всичко, да подпомага млади автори и да ги насърчава да продължат да се занимават с изкуство.

Началото на годината е винаги добър повод за равносметки, прогнози и пожелания. С такива намерения започна и проектът „Арт старт“ през януари 2017 г., когато кураторките Весела Ножарова, Даниела Радева и Стефка Цанева представят изложба в две части в Гьоте-институт България и галерия Кредо Бонум. В нея можеха да се видят работите на млади български художници до 35 годни, като препоръка „да следим“ през предстоящата година. Или с други думи, в изложбата бяха представени едни от най-интересните и провокативни млади български автори, някои тепърва прохождащи и по-скоро непознати, други – вече започнали артистичната си кариера, било тук или в чужбина.

Изложбата насочи вниманието към единайсет млади художници, много от които продължиха интензивно годината с нови проекти, групови участия и самостоятелни изложби.

Изложбата цели да представи разнообразието в техниките, медиите и темите, които вълнуват младите художници в момента. И тази година „Арт старт“ отправя и специален поглед към автори, които не живеят в България и представят една по-различна гледна точка, непозната и непоказвана досега тук.

Вместо с традиционното вечерно откриване във формата „социално събитие“, „Арт старт“ тази година ще се открие с дълъг премиерен следобед между 14:00 и 19:00 ч. в събота, 13 януари. В 16:00 и 17:00 ще се проведат кураторски турове в изложбата съответно в Гьоте-институт и Кредо Бонум.

В 22:00 пък програмата ще продължи с афтърпарти с музика от Светослав (Indioteque) и alias в клуб TELL ME.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.