Следва

Pre-fall 2018: Dundas

Pre-fall 2018: Prabal Gurung

"Осъзнах, че с тази колекция искам да пресъздам идеята за "бронирана" елегантност"

Runway преди 6 години

Пътуванията до Токио, Непал, Абу Даби и Южна Франция през изминалата година оставят ясен отпечатък върху последната pre-fall колекция на Прабал Гурунг. Точно в тези места дизайнерът открива противопоставяне между глам и минимализъм, които впоследствие заемат главна роля в концепцията на дизайните му.

Интересният замисъл се реализира в прекрасен line up от луксозни елементи, съчетани по най-неангажиращия и удобен маниер: "Осъзнах, че с тази колекция искам да пресъздам идеята за "бронирана" елегантност", споделя Гурунг. А това се превежда с помощта на лесни за носене силуети, които обаче лесно могат да бъдат интерпретирани във вечерни визии. Материите са предимно леки и необвързани с един конкретен сезон, точно както следва да бъде разгледана една междинна колекция - сатен, леки плетива, пайети. Цветовата палитра обединява нежните пастелни тонове на синьо и розово с яркото червено и неутралните бяло, черно и сиво. Цветовете, по думите на непалския дизайнер, олицетворяват 70-тарската ера на Глория Стейнъм, която за него е не само модел за подражание, но и още смята, че именно тази епоха е отражение на времето, в което живеем сега...

Цялата колекция в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.