Следва

По стъпките на мама: Кая и Пресли в кампания на Calvin Klein

Г като гаф: Модните недомислици на седмицата

Любимата порция звездни и фешън издънки...

All fashion преди 6 години

Поставени на мястото си

По време на наградите "Златен Глобус" станахме свидетели на това как по-голямата част от присъстващите актриси избират черния цвят като основна тема и подкрепа към наскоро основалото се движение Time's Up, асоцииращо се срещу сексуалното посегателство и дискриминацията между половете. Time's Up се сформира с помощта на стотици видни актриси, които набират вече над 14 милиона долара, които да се използват като фонд за всички нуждаещи от правна подкрепа при проблеми от гореспоменатото естество.

Но, по подразбиране, и това добро начинание има своите недоброжелатели. Критиците наричат черната тема на "Златен Глобус" "слаб протест", но и настояват още, че този цвят е прекалено лесен избор що се отнася до официална визии (съответно нито дамите, нито стилистите им ще покажат въображение). Друга точка, която се отбелязва е, че мъжете така или иначе почти винаги се обличат в черно и това по никакъв начин няма да предизвика промяна в отношението им. А в отговор на тези критики, Рашида Джоунс - актриса и член на Time's Up, заявява: "Това не е мълчалив протест. Не мисля, че разделението от факта, че носим черно е толкова важно, колкото всъщност това, че темата се коментира от мнозина, които дори не са наясно с всички факти. Носим черно в знак на солидарност към нашите сестри и още, за да кажем, че е време да сложим край на сексуалното насилие и посегателство, независимо в коя сфера работим. Време е всяко работно място да прилича повече на нашия свят, където жените имат равни права. Но това не е насочено единствено към жените в Холивуд, които се борят срещу разделението. През последните три месеца толкова много жени събраха смелост да проговорят, да се изправят и да кажат "стига"."

Проблемът с репликите

Имитациите на луксозни модни стоки често стават повод на дискусия между големите модни къщи, а последният пример за подобен нарастващ проблем идва в лицето на Canada Goose. Говорители на бранда излязоха с изявление преди дни, в което твърдят, че много реплики на техния бранд са се появили не само по магазините в Ню Йорк, но и още онлайн. Те напомнят още, че всеки един оторизиран магазин, който продава продуктите им може да бъде проверен онлайн. Споменават се още отличителните знаци на парките Canada Goose, а именно добрия шев, богата яка, както и холограмния етикет от вътрешната страна на палтото, които следва да ориентират купувачите...

"Ще правя каквото си искам" - кратък разказ от Бианка Бланко

Всички сме съгласи с неутоляващата жажда за внимание на Бианка Бланко. Преди по-малко от месец тя попадна отново в графата ни с гафове след като беше голата Снежанка на плажа. Съвременна коледна приказка.

Днес поводът за нейното присъствие сред гафовете е изборът й на тоалет на наградите "Златен глобус", който вся смут в социалните мрежи и има защо! Подборът на рокля в червен цвят е изцяло в разрез с обявения дрескод - черно. Цветът обаче е най-малкият проблем във визията на Бланко. Тоалетът е меко казано оскъден и бегло покрива тялото й. Това е вероятно най-лошият избор за събитие с подобна кауза. Какъв по-добър начин да се бориш за равенствено на половете и срещу наилите над жените от това да облечеш рокля с изкрящ цвят и 20 сантиметра плат...

Welcome to the jungle by H&M

H&M са обвинени в дискриминация след като обличат чернокожо момченце в hoodie с надпис - "coolest monkey in the jungle". Потребителите в интернет пространството за секунди заляха бранда с обвинения в расизъм и негативни коментари относно постъпката. Упреците не са насочени само към надписа и употребата на думата "маймуна", но и към слогана, изписан върху суичера, облечен върху бяло момче - "mangrove jungle survival expert".

Скандалът продължава да залива социалните мрежи по цял свят, но за момента няма коментар от страна на бранда.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.