Следва

Pre-fall 2018: Preen by Thornton Bregazzi

Стил урок на седмицата: Polka dot

Или иначе казано - На точки...

All fashion преди 6 години

Точките или иначе казано polka dot мотивът се озова сред хитовите елементи на Лято 2017, като припомняме тук стрийт стайл селекцията ни, наравно с истерията на скандинавския бранд, който накара всички ни задружно да заобичаме принта, белязан от естетиката на 80-те години на миналия век.

Визуално прекалено добър, за да “живее” едва сезон, принтът с лекота се пренася и в зимните тенденции, най-добрите сред които виреят именно на улицата. Затова днес не просто подбираме страхотни визии, които да послужат за добра доза стилистично вдъхновение, но и още, за да систематизират основните и някак по-добри правила за носене:







Ако polka dot елементът във визията е един единствен и то по-скоро семпъл (топ или пола), то тогава нека е подкрепен от силни аксесоари и/или преувеличен силует откъм страна на обеми или дължини.







Принтът има максимално въздействие, когато е съчетан от глава до пети - това става най-лесно с макси или миди рокля, както и друг координиращ се елемент (топ и панталони). Тогава вече не е необходимо за аксесоарите да бъдат толкова натрапчиви.







Също толкова добре, че ако дори не и повече, точките изглеждат подкрепени от други графични принтове в съответната гама - още точки, но в различен мащаб, както и, разбира се, райета.

More All fashion