Следва

„Кварталът“ на Йоаким Зандер

Документален спектакъл за последните хора по селата в България

Център за култура и дебат „Червената къща”...

Events преди 6 години

Много къщи. Един човек. Ако един човек каже нещо, но няма кой да го чуе, казал ли го е наистина? В България има над 60 села, които имат над един обитател. В още толкова живеят двама.

Документалният спектакъл на театър „Реплика” „САМ И” проследява социалния проблем за обезлюдяването на селата в България, но без да привнася мрачна и носталгична нагласа, а с човеколюбив поглед към съдбата и историите на хората, с които се е срещнал екипът. Техните разкази се предават директно, без редакция или цензура, по т.нар. „вербатим” метод, когато актьорите изговарят дословно думите на интервюираните по време на теренното проучване лица.
Софийската публика може да гледа постановката на 22. 01 от 19.30 в Център за култура и дебат „Червената къща”. Автори и актьори в нея са Боряна Пенева и Милко Йовчев от театър „Реплика”.

„САМ И” е спечелил финансиране по програмата „Малък АРТ ДОК грант” на платформата за документално изкуство В/ХОД. За втора поредна година В/ХОД продуцира две нови документални представления, които да се представят на сцената на Център за култура и дебат „Червената къща”. Тази година в журито на „Малък АРТ ДОК грант” бяха писателят Георги Господинов, журналистите Диана Иванова и Светослав Тодоров, режисьорът Неда Соколовска и основателят на Център за култура и дебат „Червената къща” Десислава Гаврилова.
 

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.