Следва

"БОЛЬШОЙ" от днес!

„Кварталът“ на Йоаким Зандер

На 12 януари 2018 г. излиза от печат „Кварталът”, самостоятелно продължение на „Плувецът” от нашумелия шведски писател Йоаким Зандер!

Books преди 6 години

„Кварталът“ се откроява не само с героите си, но и с оригинална композиция, напомняща за фабулите на Джон льо Каре. Действието ни връща към зимата на 2011 година. Ясмин Аям е успяла да избяга в Ню Йорк от трудния живот на емигрант в крайния стокхолмски квартал Бергорт. Един ден получава съобщение, което я кара незабавно да се върне в Швеция: брат й Фади е изчезнал, носят се слухове, че е убит в Сирия, а по улиците на предградието се разрастват бунтове и ескалира насилие. В същото време Клара Валдеен научава, че организацията за правата на човека в Лондон, за която работи, е замесена в тъмни дела, чиито следи водят към Стокхолм. Там пътищата на Клара и Ясмин се пресичат: и двете търсят истината, и двете са изложени на смъртна опасност. Зандер смъква съвременния институционален декор, зад който истината и моралът са несъществуващи категории, и разкрива шокиращ задкулисен свят, населен от лобисти, руски дипломати, агенции за сигурност, бойци от „Ислямска държава“ и улични банди.

Роден през 1975 година, Йоаким Зандер е доктор по право на Маастрихтския университет. Работил е в Европейския парламент и в Европейската комисия в Брюксел. Дебютният му роман „Плувецът“ се превръща в световен бестселър и е издаден в над 30 страни, а втората му книга го утвърждава като един от най-запомнящите се гласове в скандинавската криминална литература. „Кварталът” е блестящо разгърната драматична история за загуба, гняв и потребност от принадлежност; напрегнат политически трилър за международна конспирация, алчност и корупция и за глобалните проблеми, пред които е изправен светът днес.
 

More from View Sofia

More Books