Следва

MFW Mens Есен/Зима 2018: Dolce & Gabbana

MFW Mens Есен/Зима 2018: Prada

Adarp...

Runway преди 6 години

Миучиа Прада се обръща към началото на творчеството си в Prada и по-конкретно периода от 1984г. до средата на 90-те за вдъхновение. Именно тогава дизайнерката въвежда найлонът като основен елемент в колекциите на къщата, което не само скандализира публиката, но и още извежда до нови висини името Prada. Същото важи и за есенно-зимната й колекция за 2018-та "рационална и с индустриална душа", където основната идея се върти не просто около найлона, а около униформата: "Замисълът е да използваме практични или спортни елементи по много елегантен начин. Найлонът е една от големите ми страсти, както и емблема на индустриалната страна, с която започнахме да се занимаваме навремето. "

Стрийт ориентираните силуети са оформени от многобройни пластове найлон - суичери с подплънки и широки ципове по джобовете, преувеличени в обема си панталони и шапки за дъжд, всички подписани с триъгълното лого на Prada. Логата са открояващ се мотив в колекцията, освен преразгледани в различни формати, те биват изписани дори и наобратно - Adarp.

Палтата са големи и скулптурирани и идват със заоблени рамене, а измежду тях нахално се проправят множеството принтове, до един от минали колекции на къщата - екзотични, с хавайски препратки или абстрактни карета.

Наред с изключителната мъжка колекция, върви и дамската pre-fall за 2018-та, а част от мотивите се повтарят - заоблените рамене при красивите палта, носени над поли и рокли в кемъл, червено и виолетово. И тук наблюдаваме сблъсък на ярки принтове при отделните елементи, а що се отнася до стайлинга, то той е подкрепен от страхотни дълги крокодилски ръкавици и ботуши с отворено пръстче до средата на прасеца...

Всички дизайни вижте в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.