Г като гаф: Модните недомислици на седмицата

Г като гаф: Модните недомислици на седмицата

Любимата порция звездни и фешън издънки...

J'ai perdu ma veste или края на една епоха

На 32-годишна възраст ни напусна един от най-видните стрийт стайл фотографи Набил Куенум. Заедно със своя блог J'ai perdu ma veste, Набил е един от виновците за развитието на стрийт стайла такъв, какъвто го познаваме днес. Неизменна част от всеки един моден месец през последните 10 години, Набил работи още за множество медии, включително GQ и New York Magazine.

Обвинения и в модната индустрия

В събота сутринта The New York Times съобщиха, че срещу видните модни фотографи Брус Уебър и Марио Тестино са повдигнати купища обинения за сексуално посегателство. Дело срещу Уебър се води още от декмеври насам, но новита за Тестино идва като шок. Обвиненията идват от мъжки модели и асистенти, работили през годините с фотографите.

По случая на Уебър става въпрос за 15 модела, които твърдят, че фотографът се е държал непристойно. Моделът Робин Синклер разказва: "Спомням си как пъхаше пръсти в устата ми, а след това докосваше слабините ми. Никога не сме правили секс, но въпреки това много други неща са се случвали, против волята ми."

Подобно, срещу Тестино се изправят 13 модела и бивши негови асистенти. Според твърденията Тестино редовно е наемал млади хетеросексуални мъже, които да асистират по време на снимки, а след това се е възползвал от тях.

Тръмп и неговите скандали

Президентството на Тръмп определено не минава без спънки, но днес няма да говорим за несподелените му от почти цял свят политически възгледи, а за чисто любопитните пикантерии, които съпътстват семейния му живот. The Wall Street Journal публикува статия, в която се твърди, че адвокатът на Тръмп е платил 130 000$ на Сторми Даниелс месец преди изборите през 2016 . Сторми е актриса в киноиндустрията за възрастни, а сумата е за сключването на договор, който задължава Даниелс да мълчи относно сексуален контакт, който е имала с Тръмп през 2006, едва година след сключването на брак с Мелания.

И още недоразумения в модната индустрия

Датският модел Нина Агдал публикува писмо в социалните мрежи, в което споделя последния си горчив опит от снимки за една от големите западни медии: " Разочарована съм от жестоката реалност на тази индустрия. Преди няколко месеца се съгласих да снимам с криейтив екип, в който повярвах и бях всъщност доста развълнувана.

Агентът ми обаче получи мейл, в който този същият екип казв, че снимките ми няма да бъдат публикувани, защото "не отразяват добре таланта ми", както и твърдят, че видът ми доста се различава от кадрите в портфолиото, но и още, че избраните от тях дрехи не са ми станали, което е абсолютна лъжа. Който се интересува от мен знае, че не съм стандартен модел - имам атлетично тяло и здравословни извивки. Някои дни нося размер 2 (XS от европейската номерация и универсален размер-мостра, който дизайнерските къщи отпускат за снимки в медиите), други 4, а понякога и дори размер 6. Аз не съм модел на котешката пътечка и съответно не съм слаба като клечка.

"Горда съм да кажа, че тялото ми се е променило откакто стартирах в индустрията като 16-годишно момиче с нездравословни хранителни навици."

 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.