Следва

Fashion battle: Zebra battle

MFW Mens Есен/Зима 2018: Fendi

И сетингът от последното есенно-зимно дефиле на Fendi, и колекцията сама по себе си говори за пътуване...

Runway преди 6 години

Пред импровизираното табло за заминаващи полети до Цюрих, Катар и Лондон е позиционирана и котешката пътечка, по която моделите разхождат забележителните дизайни от колекцията.

Разпознаваемият почерк на Fendi се тълкува в луксозните, но практични силуети, както и още в щедрото използване на кожа - гладка такава, както и с косъм - предимно норка. Акцент тук са преувеличените лога, намиращи място както в началото на слоганите по дрехите, така и като принт по преобладаващите дрехи с две лица.



Както в предишните две колекции на къщата, така и в тази наблюдаваме колаборация с външен артист. За Есен/Зима 2018-та Силвия Вентурини Фенди избира Райли Хей, на което творчество попада съвсем случайно в Instagram. Той е отговорникът за шантавите и изключително чаровни принтове по дрехите и аксесоарите, за които артистът твърди, че нямат особен замисъл, но се надява да подействат като удобна тема за разговор на носещия ги. Той също така изрисува гореспоменатите слогани "семейство", "верен", "изтънчен", "приятели" и "страхотен", за които самата Силвия казва, че олицетворяват ценностите на Fendi (всяка една от думите изписани на английски, започва с F)...

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.