Следва

IAMX издават нов електронен рок албум Alive in New Light

Ангел Заберски представя „SYMPHONY – JAZZ“

Билетите за концерта вече са в продажба на промоционални цени

Music преди 6 години

Симфоничен джаз и фолклорни пиеси от световната и родна сцена – това ще включвапредстоящият музикален проект на композитора и пианист Ангел Заберски-син. На 24 април от 20:00 часа в зала 1 на НДК Заберски ще събере едни от най-популярните имена от българската джаз сцена: Михаил Йосифов, Велислав Стоянов, Мартин Ташев, Стоян Янкулов-Стунджи, Тодор Бакърджиев, Борис Таслев, Михаил Михайлов и Димитър Узунов, 38 членен щрайх оркестър с диригент Григор Паликаров, както и интересни гост-солисти.

Специално участие в концерта „SYMPHONY – JAZZ“ ще вземе българският музикант и световен шампион по бийтбокс Александър Деянов – SkilleR – човекът, който внесе културата на бийтбокса преди повече от 10 години у нас. През 2011 година родният изпълнител стана шампион на най-голямото международно бийтбокс състезание „Bscene Grand Beatbox Battle 2011“ в Швейцария. Освен първото място Skiller грабна и сърцата на многолюдната публика, което му донесе и специалната голяма награда в състезанието – „Best Show".

Концертът „SYMPHONY – JAZZ“ е продължение на линията, която Национален дворец на културата следва, а именно да продуцира нова музика от български композитори, както и да подпомага създаването на нови аранжименти на световни музикални образци от различни жанрове. Публиката помни добре изключително успешния проект „Концерт за 4 рояла“, в който класиката и джаза се съчетаваха по оригинален начин. В продължение на тази насока, сега Ангел Заберски ще представи свои нови творби и аранжименти, като част от тях са написани специално за концерта и ще бъдат изпълнени за първи път.

Билетите за концерта вече са в продажба на касите на Билетен център – НДК на цените от 25, 35, 45, 55 и 65 лв. От 19 януари до 2 февруари, зрителите ще могат да се възползват от промоциите в цените и да закупят билет на стойност 25 лв. за всеки един блок в залата. Резервации могат да бъдат правени през онлайн платформата на НДК.

 

More Music