Следва

Четиво в четвъртък: "Амстердамски блус"

IAMX издават нов електронен рок албум Alive in New Light

Кинематичният албум представя татуистката Kat Von D, серия от еротични стоки и участие на един от траковете в сериала How to Get Away with Murder

Music преди 6 години

Вдъхновен от засилена депресия, която подхранва последните му два албума,Chris Corner със сценичното име IAMX издава новото си LP Alive in New Light (AINL) на 2 февруари 2018. Проектът празнува напускането на демоните, които отдавна са го измъчвали и улавя жестоката фаза на метаморфозата, когато вече не си същия като преди, но не си и напълно този, в който се превръщаш. Албумът е едновременно „благодаря“ към феновете, но също така и покана за следващата фаза от опияняващото пътешествие на артиста към неговото самооткриване. В четири от парчетата се включва и ексцентричната татуистка, кралица на грима и суперфен на Corner, Kat Von D. Представянето на албума включва и линия от еротични стоки, направени от Ryan Clark и вдъхновени от дизайна на обложката. Една от песните от AINL беше използвана в епизод от сериала How To Get Away With Murder, което прави общо петнадесет песни на IAMX, включени в блокбастъра на ABC TV от стартирането му през 2014г.

Записан, изпълнен и миксиран от Chris Corner в пустинята на Калифорния, в каравана с изглед към планината, AINL представя девет песни алтернативна електроника, които звучат величествено, благодарение на мощните вокали на Corner. “Пустинята е бял шум“, обяснява Chris. „Можете да се изгубите в детайлите, свързани с продуцирането и миксирането; там е просто тишина.“ Парчето Stardust открива албума със звучене, което наподобява Personal Jesus от Depeche Mode, а заглавието на песента символизира издигането от пепелта. Ритъмът на Break the Chain, второто парче от албума, повишава напрежението с ескалиращите, меланхолични лирики и вокали на певеца. Следва електро фънк парчето Body Politics, което наподобява звученето на рок бандата Nine Inch Nails. Според IAMX, то символизира превръщането му в част от клуба, загубата на себе си в ритъма и отдаването на първичното, освобождавайки се от мислите. Песента Exit, която е пета в албума, наподобява баладичното звучене на артистичната Bjork, с добавен пулсиращ ритъм. Следва Stalker, която пренася слушателя в екзотичен, съблазнителен и тайнствен паралелен свят, където любовта и манията се сблъскват. Песен номер 7 носи името Big Man и разсъждава върху настоящата некадърна политика, която е представена чрез зловещ звуков пейзаж, който би бил подходящ за филм на Тим Бъртън. Предпоследното парче Mile Deep Hollow служи като израз на благодарност, въпреки тъмното му и зловещо звучене. Албумът звършва с The Power and the Glory, една песен, която погребва миналото и зарежда бъдещето с надежда.

За работата си с Chris, Kat Von D казва: „ Ние двамата можем да си разменяме дрехите и гримовете и никой дори няма да забележи. И двамата създаваме не защото искаме, а защото трябва!“ Chris се съгласява и определя творческия процес както като мъчителен, така и като освобождаващ. Всеки, който иска да опознае различното и необикновено творчество на IAMX, може да го направи по време на европейското му турне, което ще стартира през февруари.

More Music