Следва

Горан Брегович сред най-добрите музиканти в света в класация на NY Times

"Румената долина" на Гери Георгиева в Simming Pool ©

Долините са обработени площи. Култивирани земи. ... В тези долини са жените. Жена Земя. Царица Роза. Момиче нация. Disneyland Princess. Тяло берачка. Valley girl. Потребителка на румени сенки, притихнали лосиони, плодородни кремове. Позлатена от продуктовия лъч на една цяла долина за експорт. Националната ароматна перфектност. Искаме ли да си я родим?

Events преди 6 години

Румената долина на Гери Георгиева е едно завръщане и затова неизбежно изложба за идентичността – като репрезентация и преживяване; за присвояването на културни символи и техния спекулативен потенциал; за определянето на женското в българската продуктова култура; за фантазмичните, почти халюцинационни употреби на клишета и архетипи; за спомените; за интимността; за срама. Изложбата намира своето начало във Фестивала на Розата, провеждан ежегодно през месец май в Казанлък, където посетителите могат да присъстват на карнавално шествие както и конкурс-спектакъл за красота с коронясване на Царица Роза и фойерверк шоу.

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?