Следва

Бъдещето на Instagram

Keep calm and eat hummus!

Finger lickin' good

Food преди 6 години

Последната тенденция в нашата е Редакция е *барабани, моля* - хумус! НЕ сме се спряли от една седмица, а и не планираме да спираме и месеци напред. Божествен е! Смеем да твърдим, че който го е измислил е гений и заслужава награда!

Така решихме и днешният ни кулинар да е хумус. Бонус от нас получавате и рецепта за домашни пърленки, за да може идилията да е пълна! Толкова е лесно, а толкова неземно вкусно...

Убедете се сами! >>>

За хумуса:

- 2 ч.ч. нахут от консерва
- 3 с.л. тахан
- връзка магданоз
- 2 скилидки чесън
- зехтин
- червен и черен и лимонов сок на вкус

Отцедете водата от нахута. Поставете го в голяма купа и към него прибавете тахана, чесъна и магданоза. Пасирайте до получаване на хомогенна смес. Добавете подправките. лимона и разбъркайте. Оставете го за 30 минути в хладилника, за да се охлади.

За пърленките:

- 500 гр. брашно
- 10 гр. бакпулвер
- 80 мл. олио
- 150 мл. топла вода
- 1 с.л. сол
- 1 ч.л. захар
- масло
- сол, черен пипер, червен пипер, чубрица за поръсване /по желание/
 
В купа се смесват брашното, солта, бакпулвера и захарта. При непрестанно бъркане се добавя мазнината докато не се получат трохи. В сместа постепенно се изсипва водата. Трябва да се получи средно меко тесто, което да не лепне. Оставя се да престои 15 минути. След това от него се оформят 6 топки, които се разстилат в кръгла форма. Пекат се в голям тиган от двете страни за по 2 минути. Готовите пърленки можете да намажете с масло и да поръсите с подправките.

Хумус + пърленки = неочаквано добра комбинация

Лесно като детска игра!

More Food