Следва

Щрак, fashion, на портрет: Джована Баталя

L'Esprit du Lion — скъпоценните царе на Chanel

Hear me roar!

Shopping преди 6 години

Преди пет години лъвът - астрологическият покровител на Габриел Шанел — с мека стъпка пристъпи във високите ювелирни реалии на основаната от нея Модна къща. Компания на хищника тогава правеха звездите, покриващи астро-темата, задала общото название на бижутата на лято 2013 - Sous le Signe du Lion /под знака на Лъва/. Сега бижу-подразделението на Chanel предлага също толкова романтична и невероятно ефектна колекция с името L'Esprit du Lion.


Лъвският дух! /красиво гръмко название/, е историята на незримото покровителство на талисмана, въплъщаващ всичко, което от векове олицетворява лъвът във френското декоративно-приложно изкуство. Това са силата и смелостта - две качества, без които не биха съществували не само скъпоценностите на Chanel. Съвременната мода и женственост биха били съвършено различен феномен, ако не беше възпитаницата на един от манастирите Обазин - неописуемо храбра, решителна, силна жена. Тези нейни качества сияят в новите комбинации от безцветни и цветни диаманти, топази, сапфири и, буквално в комбинация с всичко останало, любимите перли но Коко.



Това е и вярното време да си спомним как изглежда любимата къща на Великата Мадмоазел. Навсякъде в този храм на красотата и стилистичните противоречия стоят страшни лъвове.






Скулптури от мрамор, бронз и дърво: горди хищници, символи на властта, стъпката под лапите на които е намек за нашата планета. Chanel Fine Jewelry предлага до носим тези брилянтни хищници гордо. За който иска да държи лъва за лапата са колиетата или гривните, а който реши, може да позволи волна разходка по ревера. Всички знаем, "мацката Chanel" обожава брошките! И лъвовете!







More Shopping